TOKİ'deki yollar kazaya davetiye çıkarıyor

TOKİ'deki yollar kazaya davetiye çıkarıyor
Van'ın Edremit İlçesi'ndeki Yeni TOKİ yolunda sürekli kazaların meydana gelmesi, yolun nasıl yapıldığını sorgular hale geldi.
Söz konusu yolun mühendislik bilgilerinden yoksul olarak yapıldığı belirtilirken, mevcut yol keskin virajlar, dik yokuşlar ve sıkıntılı eğimler ile dikkat çekiyor.

Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Edremit Erenkent Mahallesi'ne yapılan konutlara gidişi sağlayan yeni bir yol yapıldı. Yeni TOKİ yolu olarak bilinen yolun mühendislik bilgilerinden yoksun yapıldığı belirtiliyor. Özellikle son yıllarda bu yolda birçok kazaların meydana geldiği görüldü.

TOKİ sakinleri ve söz konusu yolu kullanan vatandaşlar ise mevcut yolun mutlaka elden geçirilmesi gerektiğini belirtiyor. Yolun keskin virajlar, dik eğim ve yokuşlarla dolu olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Bu yol deprem sonrası aceleye getirilerek yapılmıştır. Bu yolu yapan müteahhit firmalar işi aceleye getirmiş ve sıkıntılı bir yol ortaya çıkmıştır. Sürekli kazaların meydana geldiği bu yolun mutlak suretle elden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Daha önce de birçok kez gündeme gelmesine rağmen henüz bu yolla ilgili doğru-dürüst bir çalışma yapılmadı. Yolun birçok bölgesinde zaman zaman çökmeler yaşanıyor. Bu çökmeler biraz asfalt ve yama ile giderilse de, başka zaman başka bölgelerde aynı sorunlar ortaya çıkıyor. Daha önce söz konusu yolda rögar kapakları yüzünden ölümlü kazalar yaşandı. Yine keskin virajlardan dolayı birçok kaza meydana geldi" ifadelerini kullandılar.

Kış mevsiminde kar yağışı esnasında bazen günlerce söz konusu yolun kullanılamadığını anlatan vatandaşlar, "Kışın az bir kar yağdığında bile bu yol kullanılamaz hale geliyor. Özellikle kış mevsiminde yokuşlardan araçların geçişi büyük bir sıkıntı oluşturuyor. Keskin virajlardan dolayı araçlar çok yavaş gitmek zorunda kalıyor. Böyle olduğunda da yokuşları çıkamıyorlar. Bu yolun mutlak suretle elden geçirilmesi gerekiyor. Yoksa Allah korusun ölümlü ve yaralanmalı çok sayıda yeni kazalara davetiye çıkarabilir. Bizler yetkililerin sesimize kulak vermesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

Gazetemizde daha önce de gündeme getirdiğimiz TOKİ yolu ile ilgili sağlıklı bir çalışmanın yapılmadığı görülürken, önümüzdeki süreçte bu yol ile ilgili nasıl bir çalışma yapılacağı da merak konusu.

KAYNAK: BÖLGE GAZETESİ