Tırmanış Müsabakalarına Edremit Evliya Çelebi Lisesi damga vurdu

Tırmanış Müsabakalarına Edremit Evliya Çelebi Lisesi damga vurdu
Edremit Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Malatya'da ilinde yapılan tırmanış müsabakalarında Genç Erkekler B Kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Okullar Arası Gençler Spor Tırmanışı Türkiye Birinciliği müsabakaları Malatya'da sona erdi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'ndaki tırmanış parkurunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren müsabakalarda, 30 ilden 169'u kadın, 114'ü erkek olmak üzere toplam 283 sporcu mücadele etti.

Edremit Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Ali Işık nezaretinde katıldığı yarışmalarda, birçok derece aldı. Genç B erkekler kategorisinde ( Ercan Temur, Harun Akti, Musa Kiyağ, Can Moraner) takımı Türkiye1.’si, Genç B Kızlar kategorisinde (Aysel Alim, Seyran Tahan, Hilal Özant, Rojin Çoban) takımı Türkiye 2. si, Genç Erkek A kategorisinde (Yusuf Kaya, Abdullah Ebik, Mustafa Koç, Murat Metin) takımı ise Türkiye 3.’si oldu.

Genç Erkekler A kategorisinde takım halinde Samsun İstiklal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Malatya Spor Lisesi ikinci ve Van Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Genç Erkekler B kategorisinde ise takım halinde Van Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Malatya Spor Lisesi ikinci ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncülük elde etti.

Genç Kızlar A ve B kategorilerinde itirazlar nedeniyle sonuçlar açıklanmadı. Sonuçların Okul Sporları İl Tertip Komitesi tarafından ilerleyen günlerde açıklanacağı bildirildi.

Dereceye giren sporculara madalyaları Türkiye Dağcılık Federasyonu Malatya İl Temsilcisi ve İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Faruk Akçınar, Türkiye Okul Spor Tırmanış Koordinatörü Mehmet Güllü, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan tarafından verildi.