Tekataş, sorunların çözümü için mahalle ziyaretlerine devam ediyor

Tekataş, sorunların çözümü için mahalle ziyaretlerine devam ediyor
Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ali Tekataş, şikayet üzerine gittiği Abdurrahman Gazi Mahallesinde ilginç bir olaya şahitlik etti. Daha önce döşenen kanalizasyon hatlarının evlerin altından geçtiğini öğrenen Tekataş, böylesi bir olayla ilk kez karşılaşıyorum. Bunun çözümü için en acil şekilde proje hazırlanarak, sorun giderilecek" dedi. 

Vatandaşlardan gelen istek ve talepleri bizzat takip eden VASKİ Genel Müdürü Tekataş, bu kez de Abdurrahman Gazi Mahallesine giderek, muhtar ve mahalleli ile bir araya geldi. Mahallelerde incelemelerde bulunan sorunları tek tek not alan VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, sorunlara mahalle muhtarları ve mahalle sakinleriyle birlikte çözüm arıyor. Her gittiği yerde mahalleliler tarafından misafir edilen Tekataş, Abdurrahman Gazi Mahallesinde de sorunlarını yerinde dinleyerek çözüm sözü verdi. Sorunları yerinde dinleyerek çözüm üreten VASKİ Genel Müdürü Tekataş, Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki incelemelerde ilginç bir olayla karşılaştı. Mahallede daha önce döşenmiş kanalizasyon hatlarının evlerin altından geçtiği ve ekiplerin müdahale edemediğini öğrenen Tekataş, durumu hayretle karşıladı. Toplantına Kanalizasyon Dairesi Başkanı Nazım Akman, mahalle muhtarı İsa Öznur ve mahalle sakinleri katıldı. Abdurrahman Gazi Mahallesi Bediüzzaman Caddesine bağlı bazı sokaklarda kanalizasyon ve içme suyu yetersizliğini dile getiren mahalle muhtarı İsa Öznur, 'Bbu sokaklarımızın bazılarında vatandaşlar kendi imkanlarıyla hat çekmiş, fakat evlerin altından gittiğinden ciddi sıkıntılar oluşmaktaydı. Hat evlerin altından gittiğinden müdahale edilemiyor sorunlar uzun süre çözülemiyordu. 20 yıldır devam etmekte olan bu durumu ben ve mahallelim VASKİ Genel Müdürümüzle görüştük, kendisi sağ olsun mahallemize gelerek sorunu yerinde görüp sorunun çözülmesi talimatını verdi.'' diyerek VASKİ çalışanlarına teşekkür etti.

Mahalle sakinlerinin yakın ilgi gösterdiği Ali Tekataş'a burada Van'ın meşhur otlu peyniri ikram edilerek kısa süre sohbet edildi. Kanalizasyon ve içme suyu yetersizliği olan sokaklarda incelemede bulunan Tekataş, "Sorundan yeni haberimiz oldu, bizde gelip yerinde teknik ekipten arkadaşlarımızla birlikte görelim dedik. Kanalizasyon hatları evlerin altından kalmış ve gelişi güzel bir şekilde caddeden geçen hatta bağlanmış, bu nedenle arıza ya da tıkanma gibi durumlarda müdahale edilmesi neredeyse imkansız hale gelmiş. Bu sorunu 2018 yılı çalışma programı içinde acil işler arasına aldık. En kısa sürede bu sorunu çözmüş olacağız'' müjdesini verdi.

Tekataş, ''Sorunları yerinde görüp sorun yaşayan vatandaşımız ve mahalle muhtarımızla birlikte ortak çalışma yürütüyoruz. Bu şekilde başarılı ve kalıcı hizmetlerimizi yapmış oluyoruz. Bu çalışma prensibimizle yola devam edeceğiz. Van'ı alt yapısı tamamlanmış büyükşehire yakışır hale getireceğiz'' dedi.