Tedavileri tamamlanan yırtıcı kuşlar özgürlüğe kanat çırptı

Tedavileri tamamlanan yırtıcı kuşlar özgürlüğe kanat çırptı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünde yaklaşık 2 aydır tedavileri süren yırtıcı kuşlar doğaya bırakıldı.

Van sınırları içerisinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan ve YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğüne çeşitli zamanlarda getirilen iki kaya kartalı ve bir kızıl şahin, tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı.

Yaklaşık 2 aydır YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Loğman Aslan, tedavileri tamamlanan iki kaya kartalı ve bir kızıl şahinin doğaya bırakıldığını söyledi. Bu kuşları neslinin koruma altında olduğunu dile getiren Aslan, tedavileri tamamlanan kuşların izleme amaçlı halkalama işlemi yapıldığını kaydetti. 

YYÜ Yaban Hayvanları Koruma Rehabilitasyon Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ve Milli Parklar 14. Van Bölge Müdürlüğü tarafından doğaya bırakılan yırtıcı kuşlar, dağlık alana doğru uçarak gözden kayboldu.