TBB Meclisi'nin Van üyeleri seçildi

TBB Meclisi'nin Van üyeleri seçildi
Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Van’ı temsil edecek 13 asil, 4 yedek üyenin seçimi yapıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi’nde  ve ilçelerinin seçilmiş belediye eşbaşkanları, belediye başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

Üye secimi öncesi oluşturulan divana  Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan başkanlık etti. İpekyolu Belediyesi Eşbaşkanı Azim Yacan ve Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Yıldız Çetin’in katipliğe seçildiği toplantıda TBB’de görev alacak kişiler gizli oylamayla belirlendi.

Yasal olarak nüfusu 100 binin üzerinde olan  Büyükşehir, İpekyolu, Tuşba, Erciş ve Edremit belediyesinin eşbaşkan ve başkanları doğal üye olarak seçilirken, sayının 13 olma şartı için önerilen 8 kişi de seçimle belirlendi.

Yapılan oylama sonucuna göre; Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Yılmaz Şalan, Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar, Özalp Belediyesi Eşbaşkanı Yakup Almaç, Saray Belediyesi Eşbaşkanı Caziye Duman, Bahçesaray Belediye Başkanı Meki Arvas, Çatak Belediye Başkanı AbdurrahmanŞeylan ve Tuşba Belediye Meclis Üyesi Ayşe Minaz ile Edremit Belediye Meclis Üyesi Cemil Komi seçildi.

Yedek üyeliğe ise Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer ve Tuşba Belediye Meclis Üyesi Kemal Yıldırım seçildi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) seçilen bütün üyeler 181 oy alırken, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) seçilen üyeler ise 85 oy aldı.

 Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, yaptığı konuşmada seçimin Van’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Eşbaşkan Özgökçe, “31 seçimlerinden sonra hep birlikte halkımıza hizmet etmeye başladık. Bu hizmetleri sunarken, eşit adalet içerisinde ayrım yapmadan, halkın bizleri hizmet etmek üzere seçtiğini asla unutmadan, bu halkın iradesinin teslim edildiği ve iradesini doğru kullandığından emin olması için bizlere yetki verdiğini hiçbir şekilde unutmadan, hizmetleri layıkıyla yapacağınızdan hiçbir kuşkum yok. Hepimiz Van’ız, hepimiz Van’ın yüzleriyiz, bu sebeple Van halkı için, Van’ın geleceği için, Van’ın doğası, kültürel yaşamı ve bu topraklarda asırlardır bir arada eşit yaşamak isteyen bütün halkların, bütün kesimlerin haklarını korumak üzere hizmet edeceğimizi düşünüyor, umuyor ve bu hizmetlerde hepimize başarılar diliyorum” diye konuştu.