Taşyapan, gazeteciler günü dolayısıyla mesaj yayımladı

Taşyapan, gazeteciler günü dolayısıyla mesaj yayımladı
Vali İbrahim Taşyapan, 10 ocak çalışan gazeteciler günü dolayısıyla mesaj yayımladı
Kamuoyunu hızlı ve doğru şekilde bilgilendirerek, toplumun haber alma ihtiyacını gidermeyi amaçlayan gazeteciler, türlü zorluklarına rağmen görevlerini gönüllülük esası, özveri ve gayretle ifa etmeye çalışan, önemli bir meslek grubunun üyeleridir.

Kendi içinde meslek ilkeleri bulunan gazetecilik mesleği, hukuk kurallarına bağlı, tarafsız, özel yaşama ve kişilerin haklarına saygılı şekilde yürütüldüğünde, toplum üzerinde tartışılmayacak ve azımsanmayacak oranda etki bırakabilmektedir. Son örneğini 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında yaşayarak gördüğümüz bu etki, başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan olmak üzere, milletin kendi iradesine sahip çıkma davetlerinin kısa sürede ülke geneline yayılmasıyla bir kez daha kanıtlanmıştır. Devletinin ve milletinin yanında yer alan vatansever gazetecilerimiz ve bağlı bulundukları medya organları, bir parçası oldukları millete yönelen tehdidin başarıyla savuşturulmasında kilit rollerden birini üstlenmiş ve üzerlerine düşeni layığıyla yerine getirmişlerdir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde görev yapan gazeteciler olmak üzere, yaşadıkları topluma ve millete hizmet etmeyi vazife sayan tüm gazetecilerin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, özel yaşamlarında sağlık ve mutluluk, meslek hayatlarında başarılar dilerim.