Taşyapan açıkladı! Yatırımcının Van'a gelmeme nedeni?

Taşyapan açıkladı! Yatırımcının Van'a gelmeme nedeni?
Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı tarafından 2016 yılı istişare ve değerlendirme ile 2017 yılı beklenti ve hedefleri toplantısı yapıldı.

 

Van'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, toplantı öncesi Van OSB'nin mütevelli heyet toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Taşyapan, şunları söyledi:

"OSB, bildiğiniz gibi Van'ın en önemli sanayi kuruluşlarını bir araya getiren sanayi bölgemizdir. 100’den fazla fabrikamız faal olarak orada çalışmakta, binlerce insanımıza da istihdam sağlamaktadır. Bunun dışında çok sayıda alanlarda da yatırımlarımız var. OSB yatırımları bulunmayan bir alandır. Çünkü devletimiz hem altyapısı gerçekleştiriyor hem de orada yatırım yapılmayı cazip hale getiriyor. Yatırımcılarımız da orada yatırım yapmak için prosedürler ve altyapı sorunlarıyla uğraşmaksızın doğrudan fabrikalarını kurarak üretime geçiyorlar. Ben bu anlamda geçmişte emeği olanlara teşekkür ediyorum. Devlet Doğu Anadolu Bölgesinin gelişmesi ve daha çok yatırım çekmesi için teşvik programları uyguluyor. Bu politikaların en ilerisi 2 yıl önce yürürlüğe koyuldu. Bizlerde 6. Bölge teşviklerinin tamamından faydalanabiliriz. Ama ne yazık ki bu faydalanma umduğumuz kadar yatırımcıyı bölgemize çekememektedir. Bunun birçok nedeni vardır. Özellikle bölgemizdeki güvenlik meselesi yatırımcının çekingen davranmasına neden olmaktadır. Devlet olarak bildiğiniz gibi terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. Yatırımcı elbette ki teşviklere bakmaktadır ancak en öncelikli baktığı konu güvenlik konusudur. Devletimizde bu konuda kararlık göstermektedir. İnşallah bu en güzel hale gelecektir."

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise OSB yönetimi ile yakın iletişim içinde olduklarını ve OSB'deki sorunları yakından takip ettiklerini söyledi.

Van'ın geleceğinin açık ve parlak bir il olduğunu ifade eden Atalay, "Konjonktürler daralmalar her zaman olabilir. Bu ekonomimiz içinde geçerlidir. Bunu samimi bir ifade olarak söylüyorum. Van, Türkiye'nin istisnai şehirlerinden bir tanesidir. Büyük bir cazibe merkezidir. Buda çok özellikle bir şehir konumuna getirmektedir. Van'a yapılan ve yapılacak yatırımları yakından takip ediyoruz. Van'ın daha iyi yerlere gelmesi için çalışıyoruz." diye konuştu.

Toplantıya Van OSB yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda sanayici katıldı.