Taşımalı öğrencilere günlük 3 çeşit yemek

Taşımalı öğrencilere günlük 3 çeşit yemek
2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte Milli Eğitim Bakanlığınca alınan bir kararla, Van'da taşımalı eğitim gören öğrencilere yemek hizmeti Öğretmen Evleri marifetiyle sunuluyor.

Söz konusu uygulama, Türkiye genelinde, ilk olarak pilot bölge seçilen 'da, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un da katılımıyla başlamıştı. Uygulama kapsamında  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda taşımalı eğitim gören öğrencilere günlük bir öğün sıcak yemek hizmeti sunuluyor.


Toplam 12 ilçede başlatılan uygulamada öğrencilere  günlük 3 çeşit yemek veriliyor. 


Merkez ilçelerden olan Edremit ve İpekyolu’nda 53 ayrı okulun yemeği ise Şişli Öğretmenler Evi tarafından hazırlanıyor. İki ilçede eğitim gören 3 bin 852 taşımalı öğrenciye, 13 kişilik yemek üretim ekibi tarafndan, yemekler Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan mutfakta pişiriliyor. Hazır olan yemekler ise 10 kişilik dağıtım ekibi tarafından, okullara ulaştırılıyor.

ÜRÜNLERİN KALİTELİ OLMASINA VE HİJYENE DİKKAT EDİLİYOR

Konuyla ilgili görüştüğümüz yetkililer, yemeklerin kaliteli ve özellikle de hijyene uygun şekilde hazırlandığını belirtiyor. titiz bir çalışma sonucunda hazırlanan yemeklerin öğrencilere ulaştırıldığı kaydedilirken, öğrencilerin de yemeklerden son derece memnun kaldığı ifade ediliyor. Aynı zamanda öğretmenlerin de ücret karşılığı söz konusu yemekten faydalanmak için taleplerinin olduğu vurgulanıyor.


Yetkililerden aldığımız bilgilere göre, öğrenciler, önceki yıllara göre yemekleri çok daha lezzetli bulduklarını söylüyor. Yetkililer, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı; "Öğrencilerimize günlük 3 çeşit yemek veriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından öğrencilere gramajı, kalorisi ve vitamini hesap edilmiş bir şekilde mönüler sunuluyor. Biz de bu mönüleri yemeğe dönüştürüyoruz. Yemekler hazırlanırken yüzde 100 hijyene dikkat ediliyor. Üretim merkezimiz her çeşit hijyenik çalışmaya tabi tutuldu, gıda mühendisimizin ve kendi idarecilerimizin denetiminde bu iş en sağlıklı şekilde yapılıyor. Kullandığımız her ürün mühürlü, tasdikli, devletin gördüğü ve onay verdiği ürünler. En kaliteli ürünü hiç çekinmeden, her hangi bir ücret kaygısı hesaba katmadan öğrencilere sunuyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz gönül rahatlığı ile bu yemekleri yiyebilirler. Herkesin şunu bilmesini isteriz; devletimizin, öğrenciler için yemek yapılması adına ayırdığı paranın yüzde 100’ü onların önüne yemek ve hizmet olarak geliyor. Öğretmen evlerimizin bu işten kâr düşüncesi yoktur, bize verilen ücreti öğrencimize hem üretim, hem ulaştırma hem de dağıtım anlamında en kaliteli şekilde yapmaya çalışıyoruz. Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında bulunan mutfakta yemekleri pişiriyoruz. Biz bu mutfağı Edremit Kaymakamımızın oluru ile teslim aldık, geliştirdik, donattık, temizliğini, hijyenini, su ve elektrik tesisatlarını kurduk, ocaklarımızı, pişirme ünitelerimizi kurduk, ekipmanımızı götürdük, şuan dört dörtlük şekilde yemeğimiz üretiliyor. 3 vardiya halinde mutfağımızda hem üretim, hem temizlik yapılıyor. Öğrencilerimize yemeğimizi en kaliteli şekilde sunmaya çalışıyoruz. Bütün üretim merkezlerinde gıda mühendisleri var. Gıda mühendisleri yemeğe katılan salçanın, tuzun, baharatın dahi gramını alarak ürüne ekliyorlar. Örneğin her hangi bir usta kendi kafasına göre, yemek daha lezzetli olsun diye biraz karabiber atayım diyemez, gıda mühendisi aşçıya belli miktarda tuzunu, salçasını, biberini teslim eder, onu kullanır, onun dışında hiç bir şey ekleyemez, yani aşçılar bu konularda çok rahat değiller. Gıda mühendislerinin onayı olmadan bir tek soğan dahi yemeğe katamazlar. Bu nedenle tüm öğrencilerimiz gönül rahatlığı ile yemeklerini yesinler.”