Takva'dan önemli açıklamalar! Fırsatçılık yerine kalıcı politika...

Takva'dan önemli açıklamalar! Fırsatçılık yerine kalıcı politika...
İranlı turistlerin sadece belli bir dönemde değil, her dönem Van'ı tercih etmeleri için yoğun çalışmalar yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını açıkladı.

- İranlı turistlerin haftasonu tatillerini geçirmek ve alışveriş yapmak için Van'ı tercih ettiklerinin görüldüğünü belirten Takva; “Bu son derece sevindirici bir durumdur. Ancak bunu kısa süreli bir fırsatçılığa dönüştürmeden, kalıcı bir kent politikası haline getirmemiz gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

İranlı turistlerin kent ekonomisi için önemine işaret eden Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oda olarak başta alış-veriş günleri olmak üzere, gerek il içinde, gerekse İran tarafında bir dizi etkinlik ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyledi. Van esnafı için İranlı turistlerin veli nimet olduğuna işaret eden Takva, İranlı turistlerin yılın her döneminde Van'ı tercih edebilmelerini arzuladıklarını, çalışmalarını da bu yönde yoğunlaştırdıklarını kaydetti. Son dönemlerde, İranlı turistlerin haftasonu tatillerini geçirmek için de Van'ı tercih etmeye başladıklarını vurgulayan Takva, bunun sürdürülebilir bir hal alması gerektiğini belirtti.

“KISA SÜRELİ FIRSATÇILIK YERİNE KALICI BİR POLİTİKA...”

Takva, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak son zamanlarda yaptığımız çalışmalar ile İranlı vatandaşların hafta sonu tatilleri için Van'ı tercih ettikleri görülmektedir. Özellikle de komşu Urumiye, Khoy, Maku ve Salmas'ta yaşayan vatandaşlar, Perşembe günü başlayan haftasonu tatili için ilimize gelmektedirler. Bunu alış-veriş festivalinin sonucu ve çarpan etkisi olarak değerlendirmek gerektiğinden sürdürülebilir bir anlayışa dönüşmesi sevindiricidir. Başta konaklama ve eğlence sektörü olmak üzere tüm esnaf ve tacirimizin yaklaşım ve politikalarını buna göre biçimlendirmesi önemlidir. Oldukça sevindirici olan bu gelişmeyi kısa süreli fırsatçılığa dönüştürmeden kalıcı bir kent politikası haline getirmemiz gerekmektedir. Hepimize ve kurumlarımıza bu meyanda önemli görevler düşmektedir. Bu durumu daha ileriye taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası, geleneksel hale getirdiği Van Alış – Veriş Günlerini her yıl 15 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında düzenliyor. VANTSO ayrıca, İran'ın çeşitli illerinde Van'ı tanıtıcı bilboard, afiş gibi tanıtıcı materyaller kullanarak Van'ın reklamını yapıyor. Oda üyeleri de zaman zaman İran'a ziyaretler gerçekleştirerek ikili ilişkilerle Van'ı anlatıyor ve İranlıları kente davet ediyor. Oda Yönetim Kurulu üyeleri de, bu yıl Kapıköy Sınır Kapısı'ndan Van'a giriş yapan İranlıları çiçeklerle karşılamış ve bu şekilde sıcak bir konukseverlik örneği göstermişti.

HABER; Umut TARHAN

KAYNAK; PRESTİJ GAZETESİ