Takva'dan 'KEK' toplantısının Van'da yapılması hakkında değerlendirme - Van Haber

Takva'dan 'KEK' toplantısının Van'da yapılması hakkında değerlendirme - Van Haber
VAN HABER - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) 26. dönem toplantısının Eylül ayında Van'da yapılacağını söyledi. Türkiye-İran Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) 25. dönem toplantısı önceki hafta Konya'da yapıldı. Toplantıya Van TSO Başkanı Necdet Takva da katıldı. Takva burada Van'ın sürekli gündem olduğunu hatırlatarak, talepleri doğrultusunda 26. KEK Toplantısının da Van'a yapılmasının kararlaştırıldığını, b
Haber: Adil HARMANCI

"HEP VAN KONUŞULDU"

-  Gazetemize konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva, toplantının çok verimli geçtiğini söyledi.

Toplantıda daha çok Van'ın konuşulduğunu belirten Takva, "Bu tür toplantılar 25 kezdir tekrarlanıyor. Çok verimli bir toplantı oldu. İran ile ilişkilerde Van'ın önemi büyüktür. Bunu kendileri de çok iyi biliyor. O nedenle daha çok Van konuşuldu. Mesela bize Newroz'da İran'dan ne kadar turist geldiğini sordular. Kapıköy Sınır Kapısı'nda yarım kalan yolu yapacaklarını söylediler." dedi.

"TEMSİL EDİLMENİN FAYDASI"

Toplantının kendileri açısından da faydalı geçtiğini ifade eden Takva, "Elbette ki Van'ın önemine vurgu yapıldı, ama bu temsil ettiğiniz zaman olur, kendiliğinden ortaya çıkmaz. O nedenle bizim orada bulunmamız çok iyi oldu. İranlı meslektaşlarımızla buluşma ve birçok konuyu konuşma imkanı bulduk. Mesela orada Urmiye Ticaret Odası ekibini biz yemeğe götürdük. Çok sıcak ilişkiler kurduk" diye konuştu.

26'INCISI VAN'DA YAPILACAK

KEK toplantı dizisinin 2016 yılı içinde Van'da yapılmasının kararlaştırıldığını ve yakın bir tarihte bu toplantının gerçekleştirileceğini ifade eden Takva, şu bilgileri verdi:

"Bu karma ekonomi toplantılarıdır. Konya'da yapılan toplantı gibi Türkiye'nin farklı ilerinde 25 kez yapıldı, bir tek Van'da yapılmadı. Biz Van TSO olarak bunu bakan beye ilettik. 26'ıncısının Van'da yapılmasını istedik. Onlar da kabul ettiler ve Van'da yapılması kararlaştırıldı. Bu yıl Eylül ayı gibi toplantı Van'da olacak. Van için çok önemli bir toplantı. Van merkezi bir il. İran için önemli bir komşu il. Biz bunun öneminin bilincindeyiz, bu nedenle de bu tür toplantıların ilimizde yapılması için gayret içinde oluyoruz."