Takva: Van’ı AK Partili Belediyeler eliyle yönetme vakti gelmiştir

Takva: Van’ı AK Partili Belediyeler eliyle yönetme vakti gelmiştir
AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, aday tanıtım toplantısında konuştu.

AK Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, aday tanıtım toplantısında konuştu. Genel Başkan yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda konuşan Necdet Takva, büyük kalabalığa seslenerek Van’da bir başarı hikayesi yazacaklarını söyledi.

Mevlana’nın “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözüyle hitap eden Takva, Van’da yerel yönetimler noktasında Van’da 2009’dan bu yana yarım kalan bir hikaye olduğunu söyledi. “Burada yarım kalan bir hikaye var” diyen Takva, gençlere, kadınlara ve Vanlılar’ın geneline seslendiği konuşmasında bu kentte ciddi üretim alanları oluşturacaklarını ifade etti. Kalabalığa seslenerek, “Buna inanın, biz bu seçimi kazanacağız” diyen Takva, “Van’ı AK Partili belediyelerin yönetmesinin vakti gelmiştir.” Dedi. AK PARTİ Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, İskele’ded üzenlenen aday tanıtım toplantısında konuştu. 13 ilçe adayının da açıklandığı Aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, sözlerine Ünlü filozof Voltaire’nin “Zamanı gelmiş fikriyatın önünde kimse duramaz” cümlesi ile başladı. Takva, Van’da yeni bir dönemin başladığına dikkat çekerek, “Van’da yeni bir yerel yönetim anlayışının tesisi edilmesi fikri artık önünde durulamaz bir gerçektir. Burada bulunan tüm herkesin inanması gereken bir düşüncedir. Bizler Van da bir başarı hikayesinin startını veriyoruz, bu başarı hikayesini sadece ben ve 13 aday arkadaşım ile değil tüm AK Parti ailesi ile birlikte yazacağız, birlikte başaracağız ve bunun için buradayız. Hep birlikte çok net bir şekilde şunu diyecek noktadayız. Artık Van Büyükşehri Ak Partili belediyeler eliyle yönetme vakti gelmiştir.” Dedi.

“BÜYÜK BİR SORUMLULUK ALTINA GİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ”

Takva, “Bizler sizin yabancınız değiliz. Ben ve 13 aday arkadaşımız, sizin akrabanız, eşiniz, dostunuz, komşunuz ve yakınızız. Bizler tanımadığınız isimler değiliz. Adaylığımızın ilan edilmesinden bu yana yaptığımız çalışmalarda da bunu gördük, bunu tecrübe ettik. Gittiğimiz hiç bir yerde kendimi tanıtmaya çalışmadım. Van’ı birlikte inşa edeceğimizi konuştuk. Keza, bugün ismi ilan edilen arkadaşlarımız için de durum benzerdir, benim durumumdan farksızdır. Biz her fırsatta yerel yönetimlerin, bizi bilen isimlerden oluşması gerektiğinin altını çizdik. ‘Her dönem Van’ı kimler yönetmeli’ şeklinde manifestolar yazdık. Olması gereken siyasetçi profili çizip Van halkının önüne koyduk. Ama zaman zaman bu taleplerin yerine gelmediğini gördük. Ama bugün, Van’ın evlatları olarak, Vanlının derdini bilen, Vanlı için, kenti için muhalefet eden, ses yükselten, dertlenen isimler olarak sizlere hizmet etmek için büyük bir sorumluluk altına girmiş bulunmaktayız.” İfadelerine yer verdi.

TAKVA: BURADA YARIM KALAN BİR HİKAYE VAR

Mevlana’nın “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözüyle Van’a yeni bir şeyler söylemeye geldiklerine dikkat çeken Takva, “O yüzden ben bugün burada kendimi anlatmayacağım. Adayı olduğum partinin genel manada yaptıklarından, yereldeki hizmetlerinden söz etmeyeceğim. Çünkü burada yarım kalan bir hikaye var. Ak Parti belediyeleri diğer kentlerde harikalar yaratırken Van’ın tam 10 yıl boyunca tüm bu hizmetleri uzaktan izleyen bir konumda olduğu bir süreç yaşadık. Van’ın tam da ‘gerçek’ belediyecilik hizmetleri alması gerektiği yerde burada bir şeyler yarım kaldı. Bizi bilmeyen, bizi anlamayan isimler bu kenti yönetme yarışına girdi. Zaman kaybettik, büyük kayıplar yaşadık. Şimdi ise tüm bunları bir kenara bırakıp bundan sonraki Van’ı konuşmamız gerektiği yerdeyiz. İşte bu yüzden kendimden söz etmeyeceğim. Burada bizim bir kaç farklı kesim ile belki de sözleşmemiz gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.

“SİZLER İŞ İSTEMEYECEK, İŞ VERECEKSİNİZ”

Önceliklerinin gençler olduğunu vurgulayan Takva, “Burada da aramızda genç kardeşlerimiz var. Kıymetli gençler. Bakınız size küçük bir örnek vereyim. ABD 1600’lü yıllarda bir kaç inanmış adamın okyanusu aşarak demir attığı bir ülke. 1776 gibi yakın bir zamanda resmen kurulan 400 yıllık bir ülke. Bu ülke inşa edilirken Ralph Waldo Emerson diye bir adam çıkıyor ve Diyor ki: Gençler! Bizler yeni bir ülke inşa ediyoruz. Sizler geleceğin Amerika’sını kuracaksınız. Bugün sizin okuyup görüşlerinden etkilendiğiniz Avrupalı yazarlar, sizin yaşınızdayken kitaplar yazıyordu. Şimdi yeni bir tarih yazma zamanı sizde! Bu ülkenin tarihini sizler yazacaksınız! Çok çalışacaksınız! Üreteceksiniz! Öyle de oldu! Çok çalıştılar ürettiler. Ama bizim tarihimiz daha eski. Bizim daha büyük başarı hikayelerimiz var. Daha ortada Amerika diye bir ülke yokken Fatih, 21 yaşında İstanbul’u fethediyordu. Siz Fatih’in İstanbul’u fethettiği, bir grup inanmış gencin ABD’nin temellerini atıp güçlü bir ülkenin temellerini attığı yaştasınız.

VAN 21 YAŞINDADIR!

Ve bugün Van 21 yaşındadır. Sizler Van’ın ortalaması 21 olan genç nüfususunuz. O halde ben de diyorum ki, bugün bizim miladımızdır. Bugün “Bismillah” deyip başlıyoruz ve gelecekte içinde hepimizin adının geçtiği bir hikayeyi yazmaya başlıyoruz. Bizler oturup sizlerle bu kentin tarihini beraber yazacağız. Sizin bize anlatmanız, söylemeniz gereken çok şey var. Bizim beraber kurgulayacağımız yeni Van’da sizlerin üreten, çalışan, iş yapan, işveren olmanız lazım. Biz sizleri birilerinin kapısında iş bekleyen olmaktan çıkarıp iş üreten isimler haline getireceğiz. Sizler iş istemeyecek, iş vereceksiniz.” Şeklinde konuştu.

TAKVA: KALKINMAYA BİRLİKTE ŞAHİTLİK EDECEĞİZ

Takva, Van’da biz bir süre önce bazı şeylerin startını verdiklerini ifade ederek, “Bugün girişimlerimiz ile Van da hizmet vermeye başlayan iki çağrı merkezi ile şu anda 1000 kişi çalışmakta bu sayı iki yıl içinde 2000 olacak, aynı istihdam tekstil kentte de devam etmektedir. Biz ilk yıldan başlayarak sayıları binleri bulan istihdamın sağlanmasının öncüsü olacağız. Bunun da sözünü buradan veriyorum. Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Bölgesi projemiz onaylandı kentin ve bölgenin hayvancılığına yön vereceğiz, festival sayımızı arttıracağız turizm cenneti olmaya devam edeceğiz, Kapıköy Gümrük Kapısı Modernizasyonu tamamlandı. Kentin ticaretine güçlü bir ivme kazandıracağız, tüm kurum ve kuruluşlarımız ile işbirliği yapacağız ve topyekün bir kalkınmaya birlikte şahitlik edeceğiz.” Dedi.

KADINLAR ÇALIŞACAK, KADINLAR ÜRETECEK!

Emeği kutsal kadınlar üreten Van’ın yerel gücü olacağına dikkat çeken Takva, “Bu kentin kadın eliyle üretilen bir birinden kıymetli yerel ürünlere ve kadınların yer aldığı yönetim süreçlerine ihtiyacı var. Kadınlar çalışacak. Kadınlar üretecek. Kadınlar iş sahibi yapacak. Kadınlar bu kalkınma modelinin yapı taşı olacak. Onların üretimi ve duası hep yanımızda olacak. Bunun sözünü veriyorum. Bu kent zengin bir kent. Bu kent potansiyeli olan bir kent! Bizim, kocaman üretim alanlarımız var. Biz bu kenti hem güzelleştirecek hem de iş üreten bir kent haline getireceğiz. Erek Dağı’nın eteklerinde yeşil kuşak oluştururken, Van Gölü etrafında da mavi kuşaklar oluşturacağız. Rahat nefes alacak, nefes aldıracak çalışmalar yapacağız.” Şeklinde konuştu.

TAKVA: KENTİMİZDEN BİR SÜREÇ BAŞLATACAĞIZ

31 Mart yerel seçimlerine değinen Takva, “Bunu çok rahatlıkla söylüyorum. Bizler bu seçimi kazanacağız! Bunu yürekten ifade ediyorum. Bakın arkadaşlar kazanacağız ve inanın Van şehri tarihinin en muhteşem değişim sürecini yaşayacak. Bunu Ak Parti hükümetinin pozitif desteğini sağlayarak başaracağız. Belediyenin klasik ve bilinen hizmetlerinden bahsetmiyoruz. Biz yenilikçi yaklaşımlarla sadece Türkiye’nin değil, dünyanın örnek yerel yönetim uygulamalarına sahne olacak bir şehir tasarlıyoruz. Şaşıracağız ama başaracağız. Bu başarı Van halkını mutlu edecek. Bunu yaparken de kentimizden bir süreç başlatacağız. Van üzerinden Türkiye’ye mesaj vereceğiz. Barış ve huzur ortamını inşa edeceğiz. Bunun için de Kıymetli Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın, milletvekillerimizin, bürokratlarımızın ve diğer tüm dinamiklerimizin desteğini alacağız. Bu topraklarda birlikte yaşayacağımız daha huzurlu bir bölgeyi de inşa edeceğiz.” Diye konuştu.

VAN’DA BİR BAŞARI HİKÂYESİNİN YAZILACAĞINI SÖYLEYİN

Takva, “Bugün burada bulunan herkesten, sizlerden ricamızdır. Eşinize, dostunuza bizim kazanacağımızı anlatın. Van’da bir başarı hikâyesinin yazılacağını söyleyin. Bu kentin artık gerçek belediyecilik hizmetleri ile buluşmasının vakti geldiğini, daha fazla kaybedecek zamanımız olmadığını anlatın. Oy vereceğiniz bizlerin de yabancı olmadığını, sizlerin eşi, dostu, akrabası olduğumuzu hatırlatın. Biz ölene kadar Van’da olacağız. Biz Van’da yaşamaya devam edeceğiz. Sonuç ne olursa olsun burada olacağız. Bizi bir uçak bileti kadar gönül bağı olmayan insanlarla aynı kefeye koymayın. Bizim seçimden sonra ne halde olduğumuzu düşünmeden arkasını dönüp gidenlerden olmayacağız. Mekan Mekin ile abadddır. Mekanımız Van, mekinimiz Van halkıdır. Sizlerin desteği ve duasına güveniyoruz. Yolumuz açık olsun. Ayrıca bana bu kutsal görevi layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a da buradan teşekkürü bir borç bilirim.” Dedi.

ŞEHRİVAN HABER- MERAL YILDIZ / HAMİT KARAKUŞ