Tablet dağıtımında ‘engelli çocuklarına öncelik tanınsın’ talebi

Tablet dağıtımında ‘engelli çocuklarına öncelik tanınsın’ talebi
Van’daki engelliler, uzaktan eğitim nedeniyle bakanlık tarafından dağıtılan tabletlerden kendilerine öncelik tanınmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim nedeniyle yapılan tablet desteğinin devam ettiğini ve 4. faz dağıtımın başladığını açıkladı.


Twitter’den açıklama yapan Selçuk, “Uzaktan eğitime tablet bilgisayar desteğimizin 4. fazını gerçekleştiriyoruz. 25 GB aylık internet paketiyle 47 bin cihaz daha öğrencilerimiz için 26 ilimize ulaşıyor, toplam 313 bin 500 tabletin dağıtımı tamamlandı. Bu ayın sonunda 500.000 öğrencimize ulaşmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

‘ENGELLİLERE ÖNCELİK TANINSIN’ TALEBİ

Van’daki engelliler ise, kendi çocuklarına öncelik tanınmasını istiyor.


Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, pandemi sürecini en zor geçiren kesimin engelli kesim olduğunu söyledi. 


Engellilerin tek gelirlerinin engelli maaşı olduğunu belirten Bor, “Engelliler bu süreçte hem manevi olarak hem de maddi olarak büyük bir sıkıntı içine girdi, o nedenle tablet ve internet desteğinde engellilere öncelik tanınması istiyoruz” dedi.

‘HENÜZ TABLET DESTEĞİ ALAMADIK'

Van’da şimdiye kadar yapılan tablet dağıtımından şuana kadar herhangi bir üyelerinin yararlanmadığını ifade eden Bor, “Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm, yaklaşık 400 tane geldiğini, hepsini dağıttıklarını söylediler. Engelliler için de gerektiğini söylediğimde ise, geldiğinde değerlendireceklerini belirttiler. Bakanlık yeniden tablet dağıtacak, bu kez mutlaka üyelerimizin mağduriyeti dikkate alınmalı, engelli çocuklarına öncelik tanınmalı” diye konuştu.

‘ÜÇ ÖĞRENCİM VAR’

Nurullah Benek isimli görme engelli vatandaş da, evinde, okuyan üç çocuğunun olduğunu belirterek, şunları söyledi:


“Şu anda evimde ne internet var ne de bilgisayar. Çocuklarım benim telefonumdan yararlanmaya çalışıyor, yani üç çocuk tek telefon. Küçük bir telefon cihazında da ders nasıl olacaksa? Bir tablet alabilmem için iki maaş toplamam lazım, şimdi ben evime ekmek mi götüreyim, çocuklarıma tablet mi alayım? Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yetkililerden ricam, bakanlık tablet gönderirken araştırma yapsınlar, kimin ihtiyacı en çok varsa onlara versinler. Benim tanıdığım engelliler de benim durumumdadır, engellilere öncelik şart.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI