Sunexpress Van'dan uçuşlara 4 Haziran'da başlıyor

Sunexpress Van'dan uçuşlara 4 Haziran'da başlıyor
Covid-19 salgınının yayılımını önlemek amacıyla getirilen kısıtlamalar kapsamında tüm yurt içi ve yurt dışı seferlerini askıya alan SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirleri alarak 4 Haziran’da iç hat uçuşlarına kademeli olarak başlamayı planlıyor.

Van'dan özellikle İzmir ve Antalya'ya uçuşlar yapan Sunexpress firması internet sitesinde Van biletlerini satışa sundu. Van'dan İzmir veya Antalya'ya giden kişiler biletleme işlemlerini yapabiliyor. Uçuş günü özellikle HES kodunun isteneceği belirtiliyor. 

YOLCULARDAN HANGİ BELGELER İSTENECEK?

Sun Express Müşteri Hizmetleri HES Kodu'nun isteneceğini belirtirken, Seyahat İzin Belgesi'nin istenip istenmeyeceğinin Sağlık Bakanı'nın yapacağı açıklamalara göre değişeceğini belirtiliyor. Eğer Van'daki Seyahat Kısıtlaması kaldırılırsa Seyahat İzin Belgesi'ne gerek olmadan sadece HES koduyla uçuş yapılabilecek. 

BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Sunexpress'in sitesinde Van-İzmir uçuşlarının 5 ve 7 Haziran tarihinde olduğu görülürken ilerleyen günlerde her gün uçuş sisteminin geri geldiği görülüyor. Uçak bilet fiyatlarının da 400 TL ile 500 TL arasında değiştiği görülüyor. Van Antalya'nın ilk uçuş tarihinin 5 Haziran olduğu görülürken Haziran ayının ortasından sonra seferlerin her gün yapılır hale geleceği görülüyor.  Antalya uçuşunun da 5 Haziran'daki bilet fiyatının 482 TL olarak olduğu görülüyor. 

SUNEXPRESS'TEN YAPILAN AÇIKLAMA

SunExpress CEO’su Max Kownatzki, “Seyahat yasaklarının 3 Haziran’dan sonra kalkmasını bekliyoruz. Bu çerçevede, yolcularımıza daha sağlıklı ve hijyenik bir uçuş deneyimi sunmak için tüm hazırlıklarımızı bu tarihe göre yapıyoruz. Eğer herhangi bir değişiklik olmaz ise, İzmir ve Antalya’yı hem Türkiye hem Avrupa’da en fazla noktaya bağlayan havayolu olarak, 4 Haziran’da iç hat uçuşlarımıza kademeli olarak başlayacağız” dedi.

Dış hat uçuşları ile ilgili olarak Kownatzki, “Türk turizm taşımacılığının belkemiği olarak, turistik uçuşlarımıza Haziran ortasından sonra başlamayı planlıyoruz; ancak bu da ülkelerin karşılıklı olarak seyahat yasaklarını gözden geçirmeleri ile belli olacak. Türkiye gibi Covid-19 ile mücadeleyi büyük bir başarıyla sürdüren ülkelerde Haziran ortasından sonra bu turistik uçuşların başlayacağını umuyoruz” dedi.

Koronavi̇rüsü (COVİD-19) için alınan önemler

SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile işbirliği içinde gerekli tüm önlemleri almaktadır. Tüm uçuşlarında yolcularına ve uçuş ekiplerine maske ile seyahat etme zorunluluğu getiren havayolu, teması azaltmak adına kabin içi hizmetlerini de bu doğrultuda güncelledi. Ayrıca havayolu, tüm uçuşlarında yolcularına dezenfektan mendil dağıtacağını açıkladı.

Bunlara ek olarak, SunExpress uçaklarında düzenli olarak uluslararası otoriteler tarafından etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulanmaktadır. Tüm uçaklarda ameliyathanelerde kullanılan HEPA filtreleme sistemi mevcuttur ve bu filtreler, koronavirüs de dahil olmak üzere bilinen tüm virüslere karşı yüzde 99’luk bir başarı oranı ile uçak içindeki havayı her üç dakikada bir sürekli olarak temizlemektedir.

Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Hayat Eve Sığar’ projesi kapsamında Türk vatandaşlarının iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu ile sağlanacak. HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcular, SunExpress uçuşlarına alınmayacak.