Sulama suyu sorunu için Ankara’da görüşmeler başlatıldı

Sulama suyu sorunu için Ankara’da görüşmeler başlatıldı
Van Tuşba Ziraat Odası tarafından gündeme taşınan tarım alanındaki sulama suyu sorunu ile ilgili olarak AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar ile Abdulahat Arvas, Ankara’da görüşmeler başlattı. Van Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, duyarlılıkları nedeni

Van’da, tarım arazilerinde yaşanan sulama suyu sorunu nedeniyle 2017 yılında 3 gölet için ihale yapılmış ancak gerekli ödenek olmadığı gerekçesiyle göletler için çalışma başlatılamamıştı.


İhalesi yapılan 3 gölet dışında 4 tane yeni göletin daha yapılması için DSİ Genel Müdürlüğüne yazı yazılmıştı. 
Göletler sorunu çözüm beklerken, Tuşba Ziraat Odası, DSİ Van Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin yanı sıra Van’daki tarım arazilerinin hem gölet hem de kanal ihtiyacı konusunda yaptığı basın açıklamalarıyla gündem oluşturmuştu.

MİLLETVEKİLLERİ HAREKETE GEÇTİ 

Tuşba Ziraat Odası’nın gölet ihtiyacı ile ilgili girişimleri sonuç verdi ve önceki gün AK Parti Van Milletvekilleri İrfan Kartal, Osman Nuri Gülaçar ile Abdulahat Arvas, Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğünde görüşmeler gerçekleştirdi.


Açıklama yapan Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “AK Parti Van Milletvekili olarak DSİ Genel Müdürümüz, Bölge Müdürümüz ile ilimizde proje ve planlama safhasında olan baraj, gölet, içme suyu tesisleri, sulama tesislerinin yatırım programına alınması için istişarelerde bulunduk. Van’ımız için gayret etmeye devam ediyoruz.” dedi. 
Milletvekili Abdulahat Arvas da, “Gevaş ilçemizde İkizler Göleti yapım ihalesi yarın başlıyor. (28 Ocak 2021) 469 hektar alan sulanacak. Çiftçilerimizin yüzü gülecek” açıklaması yaptı. 

ÖZGÖKÇE VEKİLLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tuşba Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özgökçe, Milletvekili Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ile Osman Nuri Gülaçar’ın Van’da tarım alanında yaşanan su sıkıntısı ile ilgili olarak Ankara’da görüşme yaptıkları bilgisini aldıklarını söyledi.


Odanın su sorunuyla ilgili yaptığı açıklama ve girişimlerin bunda etkili olduğunu ve milletvekillerinin duyarlılık gösterdiğini belirten Özgökçe, şöyle dedi:


“2017’de 3 göletimizin ihalesi yapıldı ama o zamanki ekonomik sıkıntılar nedeniyle çalışma başlatılamadı. Biz sonra DSİ Genel Müdürlüğünden 4 gölet daha talep ettik. Bu yazışmalarımız üzerine milletvekilleri DSİ Genel Müdürlüğünü ziyaret etmişler. Bizim yerelde tespit ettiğimiz bu sorunların milletvekillerimiz tarafından Ankara’da takip edilmesi bizi sevindirmiştir. Bu işlerin Ankara’da çözüleceğini biz sürekli dile getiriyoruz. Bu vesileyle milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.”

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI