SP Genel Başkanı Kamalak Van’da

SP Genel Başkanı Kamalak Van’da
Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İstanbul’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı diledi.
Saadet Partisi 9. Bölge İl Başkanları toplantısına katılmak ve SP Van İl Başkanlığı tarafından verilecek olan iftar yemeğine katılmak üzere Van’a gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, İstanbul’da yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diledi.

“TERÖRÜN NE ZAMAN, NEREDE NASIL VE KİMİ VURACAĞI BELLİ DEĞİL”

Son günlerde artan terör olaylarına dikkat çeken Kamalak, “Her gün yeni bir terör olayı ile uyanıyor, yeni bir terör hadisesi ile millet olarak sarsılıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen gece İstanbul’da büyük bir patlama oldu ve ne yazık ki 41 kişi hayatını kaybetti. 147 civarında yaralı var. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aile ve yakınlarına Rabbim sabrı cemil nasip eylesin aziz milletimizin başı sağ olsun. Bu da gösteriyor ki terörün ne zaman, nerede nasıl ve kimi vuracağı belli değildir. Görüldüğü gibi İstanbul’daki bir vatandaşımızın Suriye’deki bir insana nispeten daha güvenlikte olduğu söylemek maalesef mümkün değildir. Bütün bunların gerisinde hiç şüphesiz hak nizamdan uzaklaşarak batıl yönetimlerin iş başında olması görünüyor” dedi.

Türkiye başta olmak üzere İslam coğrafyası terörle haşir neşir olduğunu belirten Kamalak, “İslam coğrafyası adeta terör kaynıyor. Bir terör örgütü çıkıyor cami cemaatini bombalıyor, biri çıkıyor otele baskın yapıyor, biri caddede bomba patlatırken diğeri çıkıyor havaalanında gariban insanları katlediyor. Bunun böyle gitmeyeceği ve insanlara fayda sağlamayacağı gayet açıktır” şeklinde konuştu.

“İKTİDARIN İSRAİL İLE ANLAŞMIŞ BULUNMASINI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesini şiddetle kınadıklarını söyleyen Kamalak, “Dün bazıları bayram ediyor İsrail ile ilişkiler düzeliyor diye biz Saadet Partisi olarak bu şartlar altında iktidarın İsrail ile anlaşmış bulunmasını şiddetle kınıyoruz. Çünkü bu ilişkilerin Türkiye bakımından düzeltilmesi değil Türkiye’nin İsrail’e teslim olmasıdır” dedi.

Türkiye’nin anlaşma için şart koştuğu üç şartında yerine getirilmediğini öne süren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ayrıca başkanlık sistemine de göndermede bulunarak, “Parlamenter sistemde neyi istediniz de yapmadınız” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Saadet Partisi 9. Bölge İl Başkanları toplantısına Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bilmez, Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın, İl Başkanı Özay İlhan, GİK Üyesi Fethullah Erbaş, parti il ve ilçe yönetimleri katıldı.