SON DAKİKA! Van’da 733 öğretmen açığa alındı

SON DAKİKA! Van’da 733 öğretmen açığa alındı
MEB'den yapılan açıklamaya göre PKK destekçisi olduğu gerkeçesi ile 11 bin 285 öğretmen açığa alınmıştı. Van'da ise açığa alınan öğretmen sayısı açıklandı. Van’da terör örgütü ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle 733 öğretmen açığa alındı.
- Alınan bilgilere göre, Van’da terör örgütü PKK'ya destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 733 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı’nca açığa alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu kapsamda 11 bin 285 öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı.

MEB: PKK DESTEKÇİSİ 11.285 ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

MEB'den yapılan açıklamaya göre PKK destekçisi olduğu gerkeçesi ile 11 bin 285 öğretmen açığa alındı. Yapılan açıklamada "Bölücü terör örgütü destekçisi 11 bin 285 öğretmen açığa alındı" denildi.

MEB'DE DEV FETÖ SORUŞTURMASI

15 Temmuz sonrası başlayan FETÖ soruşturması kapsamında görevden almalar ve açığa alınmaların en çok yaşandığı bakanlıklardan biri de Mili Eğitim Bakanlığı'ydı

Bakan İsmet Yılmaz'ın dün akşam yaptığı açıklamaya göre şu ana kadar toplam 37 bin 793 öğretmenin FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında açığa alındığını belirtti.

BAŞBAKAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

Diyarbakır'da ekonomi paketi açıklamak için yaptığı konuşma sırasında gündeme de değinen Başbakan yıldırım, "aynı temizliğin PKK ile ilgili de bir ayağının başlatılacağını" söylemişti.