Son Dakika! Van'da o derenin kenarında bomba bulundu

Son Dakika! Van'da o derenin kenarında bomba bulundu
Van'da dere yatağına tuzaklanmış bomba düzeneği bulundu. Emniyet mensuplarının geçiş güzergahında olan bombalı düzenek kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirildi.
Van polisi Hacıbekir Mahallesi'nde bir ihbar sonucu yaptığı çalışma sonucunda dere yatağına tuzaklanmış toplam 54 kilogram patlayıcı ile kapsül ve kablolar ele geçirdi.


Hacıbekir Mahallesi'nde bir ihbar sonucu yaptığı çalışma sonucunda dere yatağına tuzaklanmış toplam 54 kilogram patlayıcı ile kapsül ve kablolar ele geçirdi. Tuzaklanan el yapımı bombanın fark edilmesi büyük bir faciayı önledi.

Van İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevlilerinin b merkez Hacıbekir Mahallesi Hisar Sokak'ta yol kenarında kablolar bulunduğu ihbarı geldi. Olay yerine giden görevliler Hisar Sokak ile Fikrullah Sokağın kesiştiği noktada dere kenarına tuzaklanmış el yapımı bomba hazırlandığını tespit etti.

Bomba imha uzmanı ve Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmalarda toprağa gömülü olarak 3 adet 18 kiloluk teneke içine hazırlanmış bomba düzeneği, 3 adet elektrikli kapsül ile yaklaşık 100 metre uzunluğunda elektrik kablosu ele geçirildi. Bomba imha uzmanlarınca patlayıcılar incelenmek üzere muhafaza altına alınırken olayla ilgili tahkikatın başlatıldığı belirtildi.