SON DAKİKA! Van'da açığa alınan öğretmenlere güzel haber!

SON DAKİKA! Van'da açığa alınan öğretmenlere güzel haber!
Van’da açığa alınan 466 öğretmen görevlerine iade edildi.
- 15 Temmuz darbe girişiminin ardından görevden alınan öğretmenlerin, herhangi bir suça karışmayanların göreve iadesi başladı. Bu akşam 5 bin öğretmenin göreve iadeleri beklenirken, ilk haber Van’dan geldi. İhlas Haber Ajansı’na konuşan Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Van’da açığa alınan öğretmenlerimizden 466’sı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlerine iade edilmiştir. Bugün okullarına tebliğ edilecektir. Hayırlı olur inşallah” dedi.

VAN'DA 2 KASIM TARİHİNDE 38 ÖĞRETMEN İADE EDİLMİŞTİ!

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Van Şube Başkanı Osman Ayşin, Van'da FETÖ kapsamında 57 öğretmenin görevden ihraç edildiğini belirterek, önceki dönemlerde açığa alınan ve 3 aylık soruşturma süresi dolan 38 öğretmenin ise göreve iade edildiğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Başkan Ayşin, 31 Ekim 2016 tarihinde kamuda yaşanan ihraçlar kapsamında Van'da 57 öğretmenin ihraç edildiğini belirtti. Daha önceki tarihlerde açığa alınan ve 3 aylık sürecini tamamlayan 38 öğretmenin ise görevlerine iade edildiğini dile getiren Ayşin, “İlimizde hala açığa alınmış olan 300'ün üzerinde öğretmenimiz olduğunu biliyoruz. Bunlardan da büyük bir kısmının görevlerine dönmelerini umut ediyoruz. Bakanlığımız ve ilgili birimlerin bir an önce bu öğretmenlerimiz hakkında yapılacak olan güvenlik soruşturmalarının sonuçlandırılması ve suçsuz olan öğretmen arkadaşlarımızın bir an evvel görevlerine iade edilmelerini temenni ediyoruz. Tabi bunlar yapılırken de sağlıklı bir şekilde soruşturmaların yapılmasını istiyoruz. Çünkü suçlu ile suçsuzun, sap ile samanın birbirinden ayırt edilmesi gerekir diye düşünüyorum" dedi.

“KİMSENİN SUÇ İŞLEME LÜKSÜ YOKTUR"

Eğitim-Bir-Sen olarak yetkili sendika olduklarını ve açığa alınan öğretmenlerle alakalı birçok soru ve sorunla muhatap olduklarını ifade eden Ayşin, “Özellikle temmuz ayında sonra açığa alınan öğretmenlerimiz var. Bunlarla alakalı çalışmaların hızlandırılmasını ve suçsuz olan öğretmenlerimizin görevlerine dönmelerini istiyoruz. Yetkili sendika olarak bu işin uzamasından rahatsız olduğumuzu belirtmek isteriz. Sendika olarak artık bu tür soru ve sorunlarla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Ama şunu da ifade etmekte fayda var, biz bir hukuk devletiyiz ve kimsenin burada suç işleme lüksü yoktur" ifadelerini kullandı.

“3 BİNE YAKIN ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ VAR"

İlde hala 3 binin üzerinde bir öğretmen açığı olduğunu da dile getiren Ayşin, “Sözleşmeli öğretmen ve göreve iade edilen öğretmenlere rağmen 3 bine yakın bir öğretmen açığımızın hala var olduğunu biliyoruz. Bu da ciddi anlamda bir sıkıntıdır. Bunun giderilmesi adına da Bakanlığımız umarım gerekli çalışmaları yapacaktır. Umarım bununla alakalı olarak da kısa sürede gerekli çalışmalar yapılır diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

VAN'DA 733 ÖĞRETMEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI

Van'da PKK'ya destek verici nitelikte faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen 733 öğretmen Milli Eğitim Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda 11 bin 285 öğretmenin görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. Bugün an Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yaptığı açıklama ile Van’da açığa alınan 466 öğretmen görevlerine iade edildiğini açıkladı.