Soğanda'dan yürüyüşe davet

Soğanda'dan yürüyüşe davet
AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, darbeye karşı kitlesel bir yürüyüş düzenleyeceklerini ve tüm Van halkını davet ettiklerini ifade etti.
Açıklamalarda bulunan Başkan Soğanda, "15 Temmuz darbe girişimi bugün milletimizin büyük desteği ile püskürtüldü. Şer odaklı güçler, ümmet bilinci ile hareket eden vatandaşlar karşısında şaşkına uğramış, yine Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) uşaklarının tankları halk tarafından tuzla buz edilmiştir. Bir haftadır her gün sabahtan ertesi sabahın ilk ışıklarına kadar binlerce vatandaşımız ile meydanları doldurarak nöbetimizi gerçekleştiriyoruz. En uzun mitingler iki saat olurken Van’da her akşam 9 saat meydanlarda kalan kadın, erkek, genç, yaşlı, çoluk çocuk her kesim parklarda, sokaklarda nöbetini tutuyorlar. Yine her akşam binlerce araç Maraş, Cumhuriyet, Sıhke ve ana yer olan Beşyol Meydanı’nda uzun kuyruklar oluşturarak Türk bayrakları ile Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın yanında olduklarını gösteriyorlar. Alanda kurduğumuz platformda zaman zaman siyasi parti temsilcilerimizin, sivil toplum örgütü temsilcilerimiz, kanaat önderlerimiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcilerimiz konuşmalarını yaparken, zaman zamanda hocalarımız tarafından dualar ediliyor. Cumhurbaşkanımız 'meydanlardan çekilin' demeyinceye kadar nöbetimizin devam edeceğini belirtmek ister; vatanına, milletine, ümmet bilincinde olan herkesime darbeye karşı kahramanca durduklarından ötürü teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Bu akşam yapılacak yürüyüşe de değinen Soğanda, "Darbe sürecinin üzerinden geçen bir haftanın ardından bu akşam saatlerimiz 18.30'u gösterdiğinde Kurtuluş Parkı’nın önünde toplanıp Maraş Caddesi üzerinden, Cumhuriyet Caddesi ve Beşyol Meydanı’na kadar 'Darbeye karşı Van'ın Kutlu Yürüyüşü' isimli yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Yürüyüşümüzün ardından yine Beşyol’da buluşup, nöbetimize devam edeceğiz" dedi.