Soğanda'dan 28 Şubat açıklaması

Soğanda'dan 28 Şubat açıklaması
AK Parti Van İl Başkanı Av. Zahir Soğanda, 28 Şubat postmodern darbesinin 20. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yayımladı.
Başkan Soğanda, yayımladığı mesajında, " 28 Şubat 1997 tarihinin en büyük mağdurlarından biri olarak, demokrasimizin rafa kaldırıldığı, katledildiği bir dönem, ülke tarihimizde kara bir leke olarak hafızalarda yer almıştır. Bu müdahale sadece siyaseti, seçilmişleri hedef alan darbe girişimi olarak değil, vatandaşımıza, memurlara, iş dünyasına, öğrencilere yaptığı zulümle de her zaman hatırlanacaktır. Bin yıl sürecek denilen  28 Şubat, çok şükür ki on yıl içinde çürümüştür" dedi.

15 Temmuz hain girişimde de yine şer odaklı terör örgütleri halkın iradesini ayaklar altına almaya çalışmış fakat halk bayrağına, Cumhurbaşkanına, hükümetine sahip çıktığını ifade eden Soğanda, " Halkımızın gösterdiği kahramanlık destanı, milli iradenin ne denli bu insanların içine işlediğinin göstergesidir.  28 Şubat darbesi de 15 Temmuz darbe girişiminin de asıl hedefi Türkiyedir. Bu vesile ile ülkemizde  28 Şubat gibi kara bir günün bir daha yaşanmamasını diliyor, vefatının yıl dönümü nedeniyle Merhum Hocamız  Necmettin Erbakan'a da Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu.