Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul: 'İyi bir ulaşım için çalışıyoruz'

Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul: 'İyi bir ulaşım için çalışıyoruz'
Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, eldeki imkânlarla şehir içi ulaşımda verimli olmaya çalıştıklarını, daha iyi bir ulaşım için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

 Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, bir süre önce şehir içi taşımayla ilgili olarak alınan bazı kararları ve alınan önlemleri değerlendirdi. Van'ın trafikte yaşadığı sorunların çözümü noktasında gayret gösterdiklerini belirten Tuğrul; "Sürekli valilikle, belediye ile temas halindeyiz, bu konuda toplantılarımız oluyor. Sağ olsun sayın valimiz bu konuda gerçekten çok duyarlı bir insan. Sürekli bu ulaşımla ilgili çalışmaları var, her zaman bizim fikirlerimizi alıyor. İnşallah en kısa sürede trafikte yaşadığımız sıkıntıları aşarız. Aşmak için de her türlü mücadeleyi veriyoruz.” diye konuştu.

26 ŞUBAT’TA İHALE OLACAK

Daha önce alınan karar doğrultusunda halk otobüslerinin minibüslere çevrildiğini belirten Tuğrul, bu yöndeki gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi:  

“İlimizde toplam 106 tane halk otobüsümüz vardı. 36 tane de ilave edildi, 142 oldu. Bu yarım otobüsler minibüse dönüştürüldü. Tabi bunlar yine otobüs ruhsatlı. 17 oturarak, 3 ayakta, 1 engelli olmak üzere toplam 21 kişiliktir. Tabi bu araçlar otobüslere göre biraz daha seridir, biraz daha toplu. Hizmette bir sıkıntı olmaz. Şimdiye kadar 50 dolayında aracımız değişti. Diğerleri de değişiyor. Bu ayın 26’sında da 40 tane için ihalemiz yapılacak. Bunlar tamamlandıktan sonra otobüslerimizin tamamı ring olarak çalışacak.”

VATANDAŞLARDAN BEKLENTİ 

Şoförlerin görevlerini yaparken, yolcuların da sorun oluşturmayacak düzende hareket etmelerini istediklerini belirten Tuğrul, şöyle devam etti:

“Tabi bu arada bu çalışmalar yapılırken de bizim vatandaşlardan beklentilerimiz var. Yani tüm hatayı şoförde bulmamak gerekir. Vatandaşlarımız, toplu taşıma aracı kullandığı zaman, en azından toplu taşıma aracı kullandığının farkında olsun, yani bu bir şahsi araç değil, genelde duraklarda durmaları lazım. Şoförlerimizi yanlışa teşvik etmemelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız durakta durursa, şoför de yol ortasında durup yolcu almak durumunda kalmaz.”

EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Trafiğin rahatlaması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Tuğrul, şunları söyledi:

“Kendi hatalarımız varsa da biz bunları telafi etme yoluna gidiyoruz. Sürekli valilikle, belediye ile temas halindeyiz, bu konuda toplantılarımız oluyor. Sağ olsun sayın valimiz bu konuda gerçekten çok duyarlı bir insan. Sürekli bu ulaşımla ilgili çalışmaları var, her zaman bizim fikirlerimizi alıyor. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntıları aşacağız. Aşmak için de her türlü mücadeleyi veriyoruz.”

ŞEHİR AÇILMALI 

Trafiğin tümüyle rahatlaması için verdikleri mücadelenin yanı sıra şehrin yapısında da bir değişmenin olması gerektiğine dikkat çeken Tuğrul, “Tabi genel olarak trafiğin düzelmesi, rahatlaması için her zaman ifade ettiğim gibi bu şehrin açılması lazım. Şu anda deyim yerindeyse üç tane mecburiyet caddesine kalmışız; Cumhuriyet Caddesi, Maraş ve İkinisan Caddesi. Şehir açılırsa, çevre yolu açılırsa ister istemez trafik de rahatlar.” diye konuştu.  

TRAFİĞİ AKSATAN DİĞER DURUMLAR

Şehir içi ulaşımda sıkıntı yaratan başka durumlar da olduğunu ifade eden Tuğrul, şunları kaydetti:

“Bir diğer konu da araçların trafik ışıklarının altında park edilmesi… Bir vatandaşımızın bir yerden bir alışveriş yapacağı zaman, ikinci sıraya aracını park edip, dörtlülerini yakıp gitmesi… İkinciyi bırakın çoğu yerde üçüncü araç park ediliyor, çok nizami bir şey yapmış gibi dörtlülerini yakıyor. Gerçekten bu yanlıştır. Herkes aracını park edeceği yeri bilse sorunlar azalır, özellikle otobüs, minibüs ceplerine araç park edilmemesi gerekir.  Vatandaşların duyarlı davranması lazım… Işıkların altında duran araçlar gerçekten trafiği felç ediyor. Yeşil ışık yandığı zaman bizim burada geçebilen araç sayımız 5-8’dir, daha fazla geçemiyor, açık olursa orası en azından 15-20 araç bir anda geçer."

Prestij  Haber: Adil HARMANCI