Şifa bal şifa dağıtıyor

Şifa bal şifa dağıtıyor
Bal konusunda insanların ne kadar seçici olduğunu herkesçe bilinmektedir. Her alanda olduğu gibi balında da sağlıksız bir ortamda üretimi yapılan bandrolsüz, etiketsiz bal ürünlerin olduğu ve her geçen gün sayılarında çoğaldığı bilinmektedir.
HABER: EROL ÇAKIL

İşte bu tür bal ürünlerin içinde rahatça korkmadan tüketebileceğimiz, güveniyle, kalitesiyle öne çıkan Şifa Bal yine bal sektöründe öncü olmaya devam ediyor.

Türkiye'de organik bal üretiminde önemli bir yere sahip olan Van, sayısı bitki çeşidiyle de yine ilk sıralarda. İşte bu bitkilerde oluşan organik karakovan balını Çatak İlçesi’nin 2750 rakımlarında arılar tarafında toplanarak şifa bal’da bir araya getirilerek insanlara şifa kaynağı olmaya devam ediyor.

Uzun yıllardır bal üretimi yapan Şifa Bal’ın sahibi Ömer Akbulak Çatak İlçesi’nde ürettiği balın özelliklerine değindi.

Akbulak,” Dünyanın başka hiç bir yerinde yetişmeyen çiçek ve bitki sayısının bu alanda çok olması, Van’ın yüksek bir konumda bulunması ürettiğimiz balın kalitesini artırıyor. Bitki çeşitliği 2000 bin’ in üzerinde. Bu da balımızı ayrıcalıklı kılar. Özellikle kekik, geven, ada çayı, ballı babagiller, papatya, kabe otu, süpürge gibi daha sayamadığımız bir çok değerli ve sağlıklı bitkilerden oluşmaktadır. İşte yüksek kesimlere, yaylalara kurduğumuz bal üretim organik kovanlarında çıkan organik ballarımızı korkmadan rahatça sofralarınızda tüketebilirsiniz.” Dedi.

 Karakovan balının mumu tamamıyla arının kendi yaptığı mumdan oluşmaktadır diyen Ömer Akbulak, yenildiği zaman ağızda eriyip gitmekte olduğunu, bundan dolayı birçok kesimin kendilerini tercih ettiğini söyledi.  Özellikle bürokrasi alanında tercih edilen bir marka olmamızın tek sebebi güvenilir ve organik bir bal üretiminden kaynaklanıyor olmasıdır vurgusunu yaptı.

Ömer Akbulak,” Karakovan balları ilk baharda etrafı çamurla sıvanıp kapağı kapatılmakta ve balın çıkarıldığı sonbahara kadar hiç bir şekilde müdahale edilmemektedir. Bunun için bu balı tüketen bir daha tüketme ihtiyacı duyuyor.  Bizlerde dededen kalma bu mesleği devam ettirmekteyiz. Yılların bize verdiği bu tecrübeyle bu balı en doğal şekilde üretip kusursuz olan bu nimeti sofralarınıza ikram etmekteyiz.”

“REKLAMLAR SİZİ YANITMASIN”

Son zamanlarda birçok yayın organı tarafından yapılan yanlış bal reklam kampanyalarının hem üreticiye hem de tüketiciye zarar verdiğinin altını çizen Ömer Akbulak,” bu tür reklamlara inanmamak gerekir. Bu önüne geçmek yine sizlerin elinde. Balın hakkını veren bu işi gerçekten yapan, emek harcayan, kaliteli ve güven veren, markası üreticisi belli olan firmaları tercih etsinler. İşte bizde şifa bal olarak organik ve kaliteli bir balın özellikle topraklı karakovan balının doğallığını ve nasıl çıkarıldığını sizlere ispat için “Şifa bal tanıtım günleri “ adı altında bir etkinlik düzenledik. Bu etkinliğe daha önceden balımızı tatmış olan sayın rektör Peyami Battal, Van Vali Yardımcısı Önder Can, Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, Gevaş Kaymakamı Nedim Akmese, Tuşba Ziraat Odası Genel Sekreteri Tayfun Kartal, Ziraat Bankası Müdürü Rıfat Arslan, Tarım İl Müdürü Fevzi Altuner, Afet İl Müdürü Osman Uçar ve daha birçok önemli isimler tarafından bu bal denenmiş ve ne kadar doğal olduğunu bir kez daha canlı canlı kanıtlamış olduk.” diye konuştu.

Bizde şifa bal olarak yaptığımız bu etkinliğe katılan bu değerli büyüklerimizin burada olmaları gurur verici olduğunu söylemek isteriz. Yıların bize verdiği tecrübe ve ürettiğimiz karakovan balının doğallığını bozulmaması için hiç bir zaman kaliteden ve güvenden ödün vermeyeceğimizin sözünü veriyoruz. Çünkü bizim için müşteri bir defalık değil, daimi müşteri olması anlayışıdır “ şeklinde konuştu.

ŞİFA BAL: Adres Cumhuriyet caddesi kahvaltıcılar sok. Ada palas otel yani no 4 /b Van iletişim: 0535 595 28 70 – 0543 282 66 20

KAYNAK: VANDAHABER.COM