SGK, Ziraat Odalarını bilgilendiriyor

SGK, Ziraat Odalarını bilgilendiriyor
Van Sosyal Güvenlik Kurumu (Van SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, Tuşba Ziraat Odası Başkanı Hasan Özgökçe'yi ziyaret ederek yapılandırma ile ilgili olarak bilgilendirmede bulundu.

 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında çiftçi borçlarının yapılandırması ve sigorta primlerine ilişkin alınan yeni kararlar konusunda Van SGK İl Müdürlüğü tarafından ilgili kurumlar ziyaret edilerek bilgilendirmelerde bulunuluyor. 

ZİRAAT ODALARINA ZİYARET

Van SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, bilgilendirme faaliyeti kapsamında Van’daki Ziraat Odalarını da ziyaret ediyor.

Göksoy, Tuşba Ziraat Odası’nı da ziyaret ederek, Oda Başkanı Hasan Özgekçe’ye konu hakkında detaylı bilgi verdi. 

SON BAŞVURU TARİHİNE DİKKAT ÇEKTİ

Van SGK İl Müdürü Göksoy, ziyaretinde yapılandırmanın son başvuru tarihine dikkat çekerek, “7256 sayılı yapılandırmanın son başvuru tarihi 31.12.2020’dir. Müracaatların belirtilen tarihin mesai bitimine kadar ilgili üniteye/birime şahsen, posta yoluyla, e-Devlet üzerinden veya e-Sigorta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekiyor.” dedi. 

Göksoy, Yeni Yapılandırma Kanunu kapsamındaki alacakların ise sigorta primleri, genel sağlık sigortası primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezaları, iş kazası veya meslek hastalığı sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğacak alacaklardan oluştuğunu ifade etti. 

PİRİM BORÇLARI 

Van SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, ayrıca Bağ-Kur (4/b) sigortalılarının borçlarını ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde 31.10.2020 tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçlarının silineceğini de ifade etti. 

Göksoy, yapılandırma kapsamındaki alacaklar, gecikme cezası ve gecikme zammı ile kanun kapsamında alınan diğer kararların detayları hakkında ayrıntılı bilgiler paylaştıktan sonra odadan ayrıldı. 

Prestij Haber: Adil HARMANCI