Selimbey Mahallesi'nde sansar paniği - Özel Van Haber

Selimbey Mahallesi'nde sansar paniği - Özel Van Haber
Van'ın Selimbey Mahallesi'nde oturan vatandaşlar bir haftadır vahşi hayvan korkusu yaşıyor. 1 haftada içinde 3 kümese giren vahşi hayvan yaklaşık 30'a yakın yetişkin civcivi telef etti.
HABERVAN ÖZEL HABER Van'ın Selimbey Mahallesi'nde oturan vatandaşlar bir haftadır vahşi hayvan korkusu yaşıyor. 1 haftada içinde 3 kümese giren vahşi hayvan yaklaşık 30'a yakın yetişkin civcivi telef etti.

İlk girdiği kümeste bulunan 10 yetişkin civcivi boğazlarını sıkarak öldüren ve sadece diş izi bulunan vahşi hayvanın sansar olabileceği belirtiliyor.

Mahalleli bunu ilk başta bir kedi olabileceğini düşünmüş. Daha sonra yine yakın bir evin kümesine giren vahşi hayvan burda da 15'ten fazla yetişkin civcivi aynı şekilde boğarak öldürüyor.

Bugün sabahta bir başka evin kümesine giren vahşi hayvan yine civcivleri telef etti. Bazı civcivleri boğarak öldüren hayvan, bazılarınında kafasını koparıyor. Mahalledeki hayvanı henüz kimse göremedi ama tek tek kümeslere girerek hayvanları telef etmesi mahalle halkını tedirgin ediyor.

SANSAR HAKKINDA BİLGİ



Elçiler takımının Sansargiller familyasında yer alan kediden biraz büyük boylu, etçil hayvanların ortak adıdır. Kuzey Amerika, Orta Avrupa ve Kuzeydoğu Asya’ya kadar uzanan geniş bir alanda yaşar. Bu bölgelerdeki ormanlarda bulunan ağaç kovuklarında yuva yaparlar. Karanlık bastıktan sonra geceleri avlanırlar. Genellikle kuş, her türlü yumurta ve küçük boylu memelilerle beslenirler. Yerleşme alanlarına inerek kümes hayvanlarına büyük zarar verirler.

Yırtıcı ve saldırgan bir memelidir. Vücudunun üst kesimi külrengi, göğsü beyazdır. Kuyrukları tüylü ve uzundur. Bacakları siyaha yakın, arka kesimi beyazdır. Uzunluğu 60-70 cm kadardır. Başı üçgen biçiminde, kulakları yuvarlak, pençeleri küçüktür. Posta değerlidir. Dişisi ortalama 55 günlük bir gebelik süresinden sonra bir batında 6-7 yavru doğurur. Bazı küçük elçi memeliler de sansar cinsine girerlerse de ayrı adlar taşırlar. Bunlar arasında samur, Amerika samuru ya da balıkçı sansarı sayılabilir.