Şeker pancarı ekimi başladı

Şeker pancarı ekimi başladı
Van Tarım İl Müdürü İbrahim Görentaş ile Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Yusuf Gocuklu, Van’ın Gevaş ilçesinde gerçekleştirilen şeker pancarı ekim işini yerinde inceleyerek çiftçiyle sohbet etti.

Erciş Şeker Fabrikası’na önemli ölçüde şeker pancarı üreten bölgelerin başında gelen Van Ziraat Bölge Şefliğine bağlı Gevaş’ta ekim işi başladı.
Bir süredir ekim hazırlıkları yapan çiftçiler, şimdi edindikleri gündelik işçilerle birlikte, tarlada ekim işi gerçekleştiriyor.

YETKİLİLERDEN YERİNDE İNCELEME
Gevaş’taki çiftçilerin şeker pancarı ekim faaliyetlerini, Van Tarım İl Müdürü İbrahim Görentaş ile Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Yusuf Gocuklu da yerinde inceledi.
Görentaş ve Gocuklu’ya, Erciş Şeker Fabrikası Ziraat Müdür Vekili Ramiz Türker, Gevaş İlçe Tarım Müdürü Suat Özek, Van Ziraat Bölge Şefi Necmettin Yılmaz ve teknik personel eşlik etti.

ÇİFTÇİLERLE SOHBET
Görentaş, Gocuklu ve beraberindekiler, ilk olarak Atalan mahallesindeki şeker pancarı ekim işini takip etti.
Burada bir süre çiftçilerle sohbet eden Görentaş ve Gocuklu daha sonra Güzelkonak, Uysal, Dereağzı ve Göründü mahallelerine geçerek buralardaki ekim faaliyetlerini de yerinde inceledi.

ÇİFTÇİLER MEMNUN
Şeker pancarı üreticileri, tarım ve fabrika yetkililerinin yaptıkları ziyaretten memnun kaldıklarını dile getirdi.
Bir üretici, “Bu tür davranışlar bizleri heyecanlandırıyor, üretime daha şevkle başlamamıza yardımcı oluyor. Ayrıca yalnız olmadığımızı da anlıyoruz ve bundan güç alıyoruz” dedi. 

ÇİFTÇİYE DESTEK AÇIKLAMALARI
Hem kontrol amacıyla hem çiftçilerin yalnız olmadığını göstermek için yapılan ziyaret ve incelemelerle ilgili konuşan Erciş Şeker Fabrikası Müdürü Yusuf Gocuklu, “Her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Her türlü desteği ve kolaylıkları sağladığımızı ve çiftçimizin yanında olduğumuzu belirtmek için buradayız ve hep buralarda da olacağız” dedi.
Tarım İl Müdürü İbrahim Görentaş da, “Çiftçilerimize her zaman tam destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.  

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI