Şehit Özel Harekat polisini Van'da 5 bin kişi uğurladı

Şehit Özel Harekat polisini Van'da 5 bin kişi uğurladı
DARBE girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Özel Hareket polisi 39 yaşındaki Halil Hamuryen'in cenazesi, memleketi Van'ın Erciş İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

- Cenazesi sabah saatlerinde Erciş'e getirilen şehit Özel Hareket polisi Hamuryen için Merkez Caddesi üzerinde bulunan Kaymakamlık binası önünde tören yapıldı. Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Emniyet Müdürü Murad Hoş, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, siyasi parti ve STK temsilcileri, yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.



Türk bayrağına sarılı tabut, tören alanına getirildikten sonra şehit Hamuryen'in özgeçmişi okundu. Erciş Müftüsü Ziya Albayrak tarafından Kuran okunup, dua edildikten sonra, cenaze namazı kılındı. Şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Şehidin yakınlarını özel hareket polisleri ve yetkililer teselli etmeye çalıştı. Ardından da şehidin tabutu bir süre omuzlarda taşınıp, ambulansa bırakıldı. Cenazeye katılanlar yaklaşık 1 kilometre boyunca ambulansa eşlik edip, Türk bayraklarıyla yürüdü. Kalabalık, yürüyüş boyunca da tekbir getirip, darbe karşıtı sloganlar attı.



Yapılan yürüyüşün ardından evli ve 2 çocuk babası şehit polis Hamuryen'in cenazesi ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Celebibağ Mahallesi'nde gözyaşları arasında toprağa verdi.