Şehit Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı

Şehit Kaymakam Safitürk için gıyabi cenaze namazı
Van’ın Çatak ilçesinde PKK mensupları tarafından şehit edilen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için gıyabi cenaze namazı kılındıktan sonra Kur’an-ı Kerim ile Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.
Safitürk için Çatak Merkez Camii’nde ikindi namazından sonra İlçe Müftüsü İlhan Günay’ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazına Kaymakam Hacı Asım Akgül, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Namaz öncesi bir konuşma yapan Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, "PKK’lı teröristler tarafından hain ve kahpece planlarıyla makam odasına yerleştirdikleri el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlatmaları sonucunda şehit düşen meslektaşım için bir araya geldik. HDP’li belediyelerin halka hizmet yapmamasından dolayı bir ay önce Derik Belediyesine kayyum olarak atanan şehidimiz, hem kaymakamlık hem de belediyede kısa sürede çok güzel çalışmalara imza attı. Derik ilçesi hep terör ismiyle anılırken, şehit Safitürk döneminde Derik’te kaliteli zeytin yetiştiğini onun sayesinde öğrenmiş olduk. Derik zeytinini tüm dünyaya tanıtmak için birçok çalışmalar yaptı. Ancak hainler Derik isminin güzel anılmasını hazmedemedi, çünkü halkın huzur ve güvende olması işlerine gelmedi. Bugün dalgalanan ay yıldızlı al bayrağımızın altında halkımızın güven ve huzur içinde yaşaması için şehit düşen meslektaşıma Allah'tan rahmet diliyor, tüm milletimizin başı sağ olsun diyorum" dedi.

Çatak Müftüsü İlhan Günay’ın yaptığı duanın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı, Kur’an-ı Kerim ile Türkçe ve Kürtçe mevlit okutulmasının ardından Çatak Kaymakamlığı tarafından vatandaşlara lokum ikram edildi.