Saldırının olduğu noktada teröre büyük tepki

Saldırının olduğu noktada teröre büyük tepki
Van’da dün yaşanan bombalı saldırının ardından Darbe ve Teröre Hayır Platformu, Sivil Dayanışma İnisiyatifi, oda, dernek, STK temsilcileri ile siyasi parti liderleri ve vatandaşlar saldırının yaşandığı noktada teröre tepki açıklaması yaptı.

Burada Sivil Dayanışma İnisiyatifi adına açıklama metnini okuyan Sinan Başak, terör örgütlerinin hiçbir kutsala saygı duymadığını belirterek, “12 Eylül 2016 tarihinde Van’da düzenlenen alçakça terör saldırısını, aşağıda imzası bulunan sivil toplum örgütleri olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar; ailelerine sabırlar diliyoruz. Milletimize büyük geçmiş olsun. 15 Temmuz darbe kalkışması, ülkemiz üzerinde yaşanan sinsi planları bir kez daha gözler önüne sermiş, ülkemizi parçalamak isteyen şer güçlerin ne kadar kapsamlı ve haince çalıştıklarını ortaya koymuştur. Türkiye her zamankinden daha kapsamlı bir tehdit altındadır. FETÖ, DAEŞ, PKK, YPG, DHKP/C gibi birçok terör örgütü güzelim ülkemizi parçalamak için var güçleriyle çalışmaktadırlar” dedi.



“Tek kelimeyle alçaktır, haindir, insan değildir”

Terör örgütleri için çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek, Kürt-Türk ayrımı olmadığını aktaran Başak şunları söyledi:


“Dış güçlerin ve çıkarcı sermaye gruplarının maşası olan terör örgütlerinin tek emeli; kargaşa çıkartmak, halkı sindirmek, halkta ümitsizlik yaratmak, iç savaş çıkartmak ve bu yolla bölgesinde gün geçtikçe güçlenen Türkiye’yi parçalayarak İslam’ın en son ve en güçlü kalesini de ebediyen ortadan kaldırmaya çalışmaktır. Terör örgütlerinin, Müslümanların kutsal olarak idrak ettikleri bir bayramı kana bulamaları, düşünce ve zihniyetlerini göstermesi açısından da oldukça manidardır. Van’daki haince saldırı bir kez daha göstermiştir ki bunların hiçbir kutsalı yoktur. Bunlar için çoluk çocuk, genç yaşlı onlarca masum vatandaşımızın katledilmesinin veya yaralanmasının hiçbir önemi yoktur. Tek kelimeyle alçaktır, haindir, insan değildir.”



“O alçakça ellerinizi ülkemizin üzerinden çekin”

Van’da ekonominin düzelmeye, komşularla ticaretin canlanmaya başladığı her zaman diliminde bu tür eylemler yapıldığına da işaret eden Başak, “Sabrımız gittikçe zorlanmaktadır. Van halkına reva görülen bu muameleden gına gelmiştir. Buradan PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine sesleniyoruz! O alçakça ellerinizi ülkemizin üzerinden çekin! Bizler dün olduğu gibi bugün de teröre karşı dik durmaya ve bu ülkenin geleceği, barış ve huzuru için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.