Sağlık ocağından asker ocağına davul zurnalı uğurlama

Sağlık ocağından asker ocağına davul zurnalı uğurlama
Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, askere gidecek personelini davul zurnalı törenle uğurladı.

Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bahçesinde düzenlenen törende, Balıkesir’de vatani görevini yapacak olan Veysel Yiğit’in ellerine kınalar yakılarak, halaylar çekildi. Burada açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Şevki Konür, vatanın her karışının aynı değerde olduğunu belirterek, “Bizim için Hakkari, Kars, Van, Antalya aynı. Vatanın doğusu da batısı da aynı değerdedir. Bu arkadaşımızın askerlik hayatında başarılı olmasını diliyoruz. İnşallah tekrar karşılamak amacıyla kendisini bekleyeceğiz. Kendisine hayırlı teskereler diliyorum” dedi.

Vatan toprağının kutsal olduğunu dile getiren Konür, “Genel Sekreterlik bünyesinde çalışan Veysel Yiğit kardeşimiz için böyle bir organizasyon düşündük. Hastane geneli olarak böyle bir etkinlik yaptık. Etkinliğimizde kınalar yakıldı, davul zurnalar çalındı. Kına yakmak ve davul zurna çalmak bizim örf ve adetlerimizde var olan bir şey. Ayrıca Kur’an-ı Kerim hediye ettik. Kendisini hayırlı dualarımızla uğurladık” ifadelerini kullandı.



Asker Veysel Yiğit’in kınasını yakan iş arkadaşı Seda Deniz de, “Asker uğurlamak çok güzel bir şey. Vatanımızı koruması için gönderiyoruz. Asker gönderdiğimiz için çok mutluyuz, onurluyuz. İnşallah oğlumu da bu şekilde uğurlarız. Asker kınası yakmak çok güzel bir duygu ve bu bana nasip oldu. İnşallah hayırlısı ile gidip hayırlısı ile gelir” diye konuştu.

Arkadaşlarının hazırladığı etkinliğin kendisi için sürpriz olduğunu belirten asker Veysel Yiğit, “Çok heyecanlıyım. Benim için sürpriz oldu. Vatani görevimi yapacağım için mutluyum. Gerçekten onore oldum. Güzel bir duygu. Bu kadar iyi olacağını tahmin etmemiştim. Vatan borcu, namus borcudur. Yapacağım için mutluyum. Hayatımda unutamayacağım bir an. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Program sonunda Veysel Yiğit’e hastane yönetimi ve iş arkadaşları tarafından Kur’an-ı Kerim ve askerde lazım olan bazı eşyalar hediye edildi. Asker uğurlama programı, toplu halay çekilmesi, Yiğit’in havaya atılması ve ikramlarla sona erdi.