Sağlık Müdürü'nden Van'da koronavirüs uyarısı

Sağlık Müdürü'nden Van'da koronavirüs uyarısı
Prof.Dr. Sünnetçioğlu, Kurban Bayramında Koronavirüs Salgınının Unutmayalım!

Van İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramda bir araya gelecek olan vatandaşlara tedbirlere dikkat etmeleri hususunda uyarılarda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Kurban bayramında koronavirüs salgınının unutulmamasını salgının kaygı ve panikle değil, önlem ile yenileceğini ve şu anda elimizdeki en büyük silahın salgına karşı aşı olduğu açıklamasında bulundu.

Prof.Dr. Sünnetçioğlu, Kurban Bayramı’nda da Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Düğünlerde, taziye ve benzer etkinliklerde vatandaşlarımızın maske taktığını görüyoruz ancak bir araya geldiklerinde  herkes maskeyi çıkarıyor bunu yapamamalarını öneriyorum, salgına davetiye çıkarmayalım. Bulaş oranları artabilir mutasyonlara karşı dikkatli olmamız gerekiyor. ve yapılan aşıların tesirli olduğu görüyoruz vatandaşlarımızın aşılarını yapmaya davet ediyorum; İl ve ilçelerimiz dahil olmak üzere her yerde sağlık ekiplerimiz bayram tatiline  ayrılmadan sağlığınız için mobil araçlarımız ile kapı kapı gezerek en ücra yerlere giderek aşılarınızı olmanız için ellerinden gelen gayreti gösteriyor; hastanelerimizde aile sağlık merkezleri ve kurulan standlarda, bayramı bayram gibi yaşamanız için aşılarınızı olmanızı ve çocuklarımızın geleceği için Eylülde okullarına kavuşması umuduyla herkesin dikkat etmesini istiyoruz.

Prof.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu,’'Bayram Tatilinde olası vakalara karşı il genelinde Sağlık Hizmetlerinin Sunumunda;  Kurban Bayramı tatili süresince acil haller nedeniyle 112 acil ambulanslarına ve hastane acil servislerine müracaatlarda önemli ölçüde artışlar görülebileceğinden bu birimlerde yoğun iş yükü ile karşılaşılmasının muhtemel olacağı gözlenerek "Bu nedenle bakanlığımız, üniversitelere ve özel sektöre ait sağlık tesislerinden acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü olan sağlık tesisleri bünyesindeki acil servislerin, artması muhtemel olan bu iş hacmini karşılayabilecek nitelik ve kapasitede sağlık hizmetini aksatmadan hizmet sunacağınıda açıkladı.

Prof.Dr.Sünnetçioğlu, vatandaşlara önerim Kurban Bayramı'nda "Kapalı ortamların temiz hava ile havalandırılması, çok kalabalık ve kapalı yerlerde maske takılması ile birlikte aşının yaygınlaşması ile birlikte bayram sonrasında vaka sayıları daha aşağı da gidebilir. Aşı oranımızı ne kadar artırırsak hedefe ulaşıp toplumsal bağışıklığı sağlamak istiyoruz."

Kurban Bayramı'nda da ısrarlı ikramlara karşı dikkatli olmalı sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermeli, her gün düzenli fiziksel aktivite-yürüyüş yapmaya dikkat etmeliri tavsiyesinde bulunarak, " Kurban Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik eder, sağlık ve huzur getirmesini diliyorum dedi.