Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 Değerlendirme Toplantısı

Sağlık Müdürlüğünden Kovid-19 Değerlendirme Toplantısı
Van İl Sağlık Müdürlüğü, Her hafta rutin olarak İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sönetçioğlu, başkanlığında sağlık müdürlüğü yetkilileri ve ilçe sağlık müdürleri ile bir araya gelerek Kovid - 19 salgını ile ilgili il de salgının seyri, filyasyon çalışmaları ve alınacak tedbirlerle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, salgın nedeniyle yoğunluk yaşanmaması için İlimizdeki pandemi sürecini her yönüyle haftalık toplantılarımızı yaparak genel değerlendirmede bulunmaktayız. Doç.Dr. Sünnetçioğlu, filyasyon ekiplerimizin vatandaşlarımızı ziyareti esnasında hastalığın bulaş noktasında erken dönemde ilaç kullanımının önemine değindi.“Yoğun bir şekilde alınan tedbirlerin eşliğinde yaşanan bu süreci hep beraber yönetiyoruz. Bu noktada en önemli husus; hayatın olağan akışını sekteye uğratmadan sistemi döndürmemiz gerekmektedir; hızlı bir şekilde alınan Karantina kararlarının yaşanan bu süreçte önemine değinen Doç.Dr. Sünnetçioğlu, izolasyon uygulanması gereken bina, cadde, sokak, apartman gibi alanlarda karantina kararlarının zaman kaybetmeden hızlı bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğinin altını çizerek, vatandaşlarımızın sağlığı için çalışmalarımıza kesintisiz devam etmekteyiz dedi.

Toplantıda İlçe Sağlık Müdürleri ile bir araya gelen Sünnetçiolu, ilçelerde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak değerlendirmelerde bulundu.

Doç.Dr. Sünnetçioğlu, Değerlendirme toplantısında, olası yeni durumlara karşı alınması gereken tedbirler gözden geçirilmiştir. İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı Kovid-19 Çağrı Merkezimiz 0432 217 70 01 telefonlarımızı arayarak, Kovid-19 şüphesi taşıyan vatandaşlara, 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunuyor. Vatandaşlara evlerinden çıkmadan test yapma ve gerek görülürse ilaç tedavisine başlama faaliyetlerini de yürüttürdüğünü dile getiren Sünnetçioğlu, burada temel amaçlarının bulaşma riskini azaltmak olduğuna işaret etti. Filyasyon çalışmalarının pandemi sürecinde çok önemli olduğunu Herhangi bir vaka tespit edildiğinde bu vakanın temaslılarına ne kadar kısa sürede ulaştırırsak ve ilaç başlanırsa vaka sayılarının azaldığını görüyoruz. Ev ziyaretlerinin yapılmaması tedbirlere uyulmasını, vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, maskenin kurallara uygun bir şekilde takılmasını, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmesinin hayati derecede önemli olduğunu da belirtti.