Şabaniye'de zırhlı araç tarandı

Şabaniye'de zırhlı araç tarandı
Van'ın Edremit ilçesinde, zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Van'ın Edremit ilçesinde, zırhlı polis aracına el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.İlçeye bağlı Şabaniye Mahallesi'nde mezarlık civarinda bir grup gösterici barikatlarla yolu trafiğe kapatmaya çalıştı.



Bölgeye sevk edilen polislerin uyarılarına rağmen dağılmayan göstericilere müdahale eden zırhlı polis aracına, el yapımı patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin de karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 2 gösterici, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı

VAN'ın Edremit İlçesi'nde yola barikat kurup müdahaleye gelen polise silahla ateş açıp bomba atan PKK sempatizanı gruptan 2 kişi, vurularak yakalandı.

Merkez Edremit İlçesi Şabaniye Mezarlığı yakınında bugün saat 20.00 sıralarında bir grup PKK sempatizanı, barikat kurup yolu trafiğe kapatınca bölgeye zırhlı araçlar ile çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yoldaki barikatı kaldırmaya çalışan polis ekiplerine gruptan önce silahla ateş açıldı, ardından da el yapımı patlayıcı atıldı. Bunun üzerine polis, ateş açıp patlayıcı atan 2 kişiyi silahla vurdu.

2 yaralı, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılırken, bölgedeki operasyonların sürdüğü belirtildi.