Saadet Partisinden esnaf ziyareti

Saadet Partisinden esnaf ziyareti
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan başkanlığından bir heyet, bayramın birinci günü PKK mensuplarınca yapılan bombalı saldırıda iş yerleri hasar gören esnafı ziyaret etti.

Hastane Caddesinde ve Beşyol mevkiinde bulunan esnafı tek tek ziyaret ederek 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunan heyet adına açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, "12 Eylül günü ilimizde bir patlama meydana geldi. Van'da, Beşyol mevkii ile valilik arasındaki alanda bombalı saldırıda birçok esnafımız zarar gördü. Bizler de bugün esnafımızın yanında olduğumuzu göstermek adına ziyaret ediyoruz. Elbette maddi hasarlar telafisi mümkün olan hasarlardır. Fakat bu ve benzeri patlamalarda giden canlarımızın geri gelmesi mümkün değildir. Ülkemizde yaşanan bu olay ilk değil maalesef, son da olmayacak gibi. Her geçen gün Siyonizmin maşası haline gelen terör örgütleri, illerimizde bombalar patlatmakta, yollarımızda bombalar patlatmaktadır. İnşallah bu necip millet bu belaları da def edecektir. Yaşanan olaylarda maddi ve manevi hasar gören kardeşlerimize ve yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.



Terör örgütlerinin sivil, asker veya polis gözetmeksizin tüm halkı hedef aldığını dile getiren İlhan, "Bu olaylarda bize gösterdi ki artık terör örgütleri sivil, asker veya polis gözetmeksizin tüm halkımızı hedef almaktadır. Ülkemizi hedef almaktadır. İnşallah bu konuda gerekli adımlar atılır ve ülkemiz bu olayları bertaraf eder. Ülkemiz büyük bir ülkedir. İnşallah Türkiye bu olayları da bertaraf edecektir" diye konuştu.

Saadet Partili heyete dilek ve temennilerde bulunan esnaf, “Patlamadan bugüne iş yerlerimizi açamadık. Hasarlarımız çok. Birçok esnaf mağdur oldu. Bu patlamada valiliğimizce hasarlarımızın prosedürlere takılmadan, ivedi bir şekilde telafi edilmesi ve esnafın bir an önce işinin başına dönmesi için mağduriyetlerimizi gidermesini bekliyoruz’’ dediler.



Ziyarete Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve 21. Dönem Milletvekili Fetullah Erbaş, ilçe başkanları ve partililer de katıldı.