Saadet Partisinden basın açıklaması

Saadet Partisinden basın açıklaması
Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, kentle alakalı konularda düzenli olarak yapacağı basın toplantılarının dokuzuncusunu bu hafta gerçekleştirdi.

Özay  İlhan yaptığı açıklamada “Saadet Partisi  İl Başkanlığı olarak ilimizle alakalı konularda düzenli olarak yapacağımız basın toplantılarının dokuzuncusunu bu hafta gerçekleştiriyoruz.

Bugün 18 Ocak 2020!

Bu hafta ki gündemimiz yüksek uçak biletleri, yetersiz uçak seferleri, ilimizin neredeyse her cadde ve sokağına yayılan parkomat uygulaması ve bunun yanında iki yıldır açılmayan kampüste ki  Ferit Melen Kütüphanesi.

, Ankara ve İzmir başta olmak üzere uçak seferi yapılan tüm illere en uzak konumda ve yaklaşık havayolu taşımacılığında iki milyon nüfusa hitap eden bir şehirdir.

İlimizden yeterli sayıda uçak seferi yoktur ve uçak bileti bulmak sıkıntılıdır bulunsa da fiyatlar çok yüksektir.

Gündem maddelerimizden biriside ilimizde sözde Parkomat uygulaması;

Başta trafiği rahatlatmak özellikle yoğun caddelerde otopark sorununu çözüm üretmek için uygulamaya konulan fakat vatandaşlarımızın kapısı önünden ücret alma noktasına kadar varmış olan gece yarısına kadar sürdürülen bir uygulamaya dönüştürülmüştür.

Yine ilimiz gündeminde bulunan  Ferit Melen Kütüphanesi de ne yazık ki açılmayı beklemektedir.

Bizde Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak soruyoruz.

1-Sosyal medya hesaplarından daha önce uçak sefer sayısını arttırdık diye açıklama yapan varlıklarından bir haber olduğumuz ilimizin sözde vekilleri Van halkının aklıyla alay mı etmektedir?

2- Parkomat uygulamasında ki asıl amacınız birçok konuda olduğu gibi aklı sıra Van halkını cezalandırmak mıdır?

3- Acaba Van YYÜ yetkilileri ilimiz genelinde alışkanlık olan bina yapıp çürütme, işe başlayıp uzun yıllar bitirmeme gibi her işi yarım yamalak yapma hastalığına yakalandığı için mi, Van Ferit Melen Kütüphanesi açılmıyor?

Buradan hatırlatmak isteriz Van sahipsiz değildir Van’ın sahibi bu şehrin her anlamda sorunlarını sıkıntılarını ve çözüm yollarını dile getiren toplumun diğer kesimlerini Van’ın sorunlarını sorgulama cesareti veren Saadet Partisidir. dedi.