Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’dan teröre lanet

Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan’dan teröre lanet
Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, son günlerde PKK terör örgütünün asker, polis, korucu ve özellikle sivillere ve siyasetçilere yönelik yaptığı saldırıları lanetledi.
Yazılı bir açıklama yayınlayan Özay İlhan, “Önceki gün AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve ardından dün gece Dicle İlçe Başkanı Deryan Akert işyerinde öldürüldü. Şemdinli’deki Durak Karakolunda 10 asker ve 5 vatandaşımız bomba yüklü araç patlatılarak şehit edildi. Bu süreçte tüm siyasi partilerimizin, STK'larımızın ve vatandaşlarımızın aklıselim ve itidalle sağduyulu davranmaları gerekmektedir” dedi.

Türkiye’nin son kale olduğunu ifade eden Özay İlhan, “İşte bugün karşı karşıya bulunduğumuz terör belası da, bu son kaleyi içerden yıkma planının bir parçasıdır. Küresel emperyalistler, Çanakkale'de tankla, tüfekle yapamadıklarını şimdi içeride kardeş kavgası çıkarmak suretiyle yapmaya çalışıyorlar. Mertçe yapamadıklarını, kalleşçe yapmaya kalkışıyorlar.

Birliğimizi ve kardeşliğimizi tehdit eden provokasyonlara karşı milletçe uyanık olmalıyız. Bölücü terör örgütü artık sivil, asker, polis, korucu hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese saldırmaktadır. Milletimizin birliğine ve dirliğine kasteden bu hain terör örgütünü lanetliyoruz. Yeni Hicri yılın manevi ikliminde gerçekleşen bu hain saldırılarla doğrudan doğruya kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı açıktır. Ancak ne kadar alçaklaşırsa alçaklaşsınlar bu kalleşler, milletimizin sahip olduğu cesaret ve kararlılık karşısında hiçbir zaman karanlık hedeflerine ulaşamayacaklardır. Aziz milletimiz en zor dönemlerde, en zor badireleri atlatmıştır. Bu karanlık dönemi de atlatacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak aziz milletimize ve saldırıda hayatlarını kaybeden AK Parti camiasının yöneticilerine başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.