Rektör Battal yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

Rektör Battal yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) lisansüstü eğitim alan yabancı uyruklu öğrencileri Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ı makamında kabul etti.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal YYÜ'de 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılında eğitime başlayan İran, Irak, Libya, Afganistan, Filistin ve  Suudi Arabistan'dan gelen bir gurup yüksek lisans öğrencisini makamında kabul etti.

Öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. Battal bahar yarıyılında da yabancı uyruklu lisansüstü öğrencileri almaya devam ettiklerini ifade ederek artık  YYÜ'nün uluslararası düzeyde öne çıkan bir üniversite olduğunun altını çizdi. Bununla yetinmediklerini kaydeden Rektör Battal şunları söyledi: "Tabi inşallah önümüzdeki dönemde üniversitemizde çok daha güzel gelişmeler yaşanacak. Uluslararası düzeydeki eğitim öğretim alanında önemli projelerimiz var. 2013'ten beri devam eden bu projelerimizle ilgili yeni imkanlar oluştu ve yeni gelişmeler yaşanmaya başladı. Bu imkanları değerlendirmeye çalışıyoruz.  Bunları ilerde basınla da paylaşacağız. Göreceksiniz ki YYÜ artık bölgesinin ötesinde uluslararası düzeyde çok önemli, hatırı sayılır bir yerde. Üniversitemiz bunu çalışmalarıyla, araştırmalarıyla, eğitim öğretimdeki başarılarıyla her geçen gün ispat ediyor. İnşallah bunlarla yetinmeyip daha ileri düzeye çıkaracağız bu başarıları"

Rektör Battal'ı ziyaret eden öğrenciler ise Van Yüzücü Yıl Üniversitesini çok beğendiklerini ve burada olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler. Daha sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından öğrenciler makamdan ayrıldılar.

YYÜ'de lisans ve lisansüstü olmak üzere bine yakın yabancı uyruklu öğrenci eğitim görüyor.