Rektör Battal, İranlı heyetle 'Denklik' konusunda toplantı yaptı

Rektör Battal, İranlı heyetle 'Denklik' konusunda toplantı yaptı
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (Van YYÜ) aralarında İran Erzurum Başkonsolosu ve İran Dini Lideri Hamaney'in yurt dışı öğrenci danışmanının da olduğu bir heyet, Rektör Prof. Dr. Peyami Battal'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya katıldı. 

İran Erzurum Başkonsolosu Hasan Dibban Uran, İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney'in yurt dışı öğrencilerle ilgili danışmanları Mohammad Ali Nezamzadeh ve Mohsen Fayyazi ile Kültür Ataşesi Hussen Gasmi, YYÜ'de düzenlenen toplantıya katıldı. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal başkanlığında yapılan toplantıda sağlık bilimleri alanında denklik konusu masaya yatırıldı. Toplantıyla ilgili açıklama yapan Rektör Battal, İran’la sağlık bilimleri bölümleri ile ilgili denklik konusunda yazışmalarının ve görüşmelerinin devam ettiğini hatırlatarak, "Normal bölümlerle ilgili bir sorunumuz yok, ama sağlık bilimleri ile denklik sorunu vardı. Bu kapsamda uzun süredir İran nezdinde görüşmelerimizi devam ettiriyorduk. Resmi yazışmalarla durumu İran Cumhurbaşkanlığına kadar ulaştırmıştık" dedi.

İran Dini Lideri Ayetullah Hamaney'in yurt dışı öğrencilerle ilgili danışmanının konuyla ilgili ön çalışma yapmak üzere üniversiteye geldiğini söyleyen Battal, çalışmaların devam ettiğini ve sonraki aşamada bir heyetin daha geleceğini kaydetti. Gelecek olan heyetin çalışmalarını tamamlayıp denklik sorunu çözüldüğünde İran'dan çok sayıda sağlık bilimleri öğrencisi alacaklarının altını çizen Battal, "Bu şekilde hem üniversitemize hem de Van’ımıza önemli bir katkı sunmuş olacağız" diye konuştu.
Toplantıya YYÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Murat Demirel ile Genel Sekreter Prof. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar ve yüksekokul müdürleri de katıldı.