Proje başvuruları alınıyor

Proje başvuruları alınıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa uygulayacağı Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi 1. etap başvuruları geçtiğimiz günlerde başladı.

Küçükbaş hayvan yetiştiricileri için kredi kullanımını öngören projeye başvuru tarihi 26 Ekim 2020 tarihinde başladı. Projeye son başvuru tarihi ise, 31 Aralık 2020. 

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi ile 100 bin TL’ye kadar faizsiz olmak üzere 150 bin TL’ye kadar kredi kullandırılarak işletmelerini 100 koyuna tamamlamak isteyen ve şartları uygun olan üreticilere büyük avantaj sağlanıyor.

Kredi Miktarı kişi başı azami 150.000,00 TL ile sınırlı olmak üzere, 100.000,00TL'ye kadar olan kısmına 0 faiz ile ilk yıl ödemesiz, 7 yıla kadar vade uygulanacak.

Başvurucuların, hayvancılık bilgi sisteminde 100'den az küçük baş hayvan kaydı veya daha önce küçükbaş hayvan kaydı olması, faaliyet gösterdiği alanda hayvanların barınağının ve uygun bir meranın olması, yıllık kaba yem ihtiyacının asgari yüzde 50’sini yetiştirme imkanına sahip olması, buna uygun tarlasının olması, başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş olması gerekiyor. 

Başvuru sırasında da başvuru dilekçesi, varsa, tarım ve hayvancılıkla ilgili sertifika ya da diploma, şehit-gazi yakını ise ilgili belde, proje kapsamında kiralanan yerlerin en az 7 yıllık kredi vadesi ile uyumlu kira sözleşmesi, son 30 güne ait sabıka kaydı gibi belgeler isteniyor. Başvuru şartları tutan herkesin, projeye başvuru yapabileceği kaydedildi.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Gerekli başvuru belgelerini tamamlayan küçükbaş hayvan üreticilerinin, 1. Etap kredi başvuruları için İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edebilecekleri belirtildi. 

Müracaatların tamamlanmasının ardından ilgili komisyonlarda gerekli değerlendirmelerin yapılacağı öğrenildi.

Söz konusu proje ile, ilimizdeki anaç koyun sayısının 5 yılda en az 1 milyon arttırılarak, tarım sektörünün il Gayri Safi Hasıladaki payının da aynı paralelde arttırılması hedefleniyor. 

Prestij Haber: Adil HARMANCI