ÖZGÖKÇE'NİN YENİ YIL MESAJI

ÖZGÖKÇE'NİN YENİ YIL MESAJI
Van ili Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe; 2017 yılının umutların, muhabbetin, kardeşliğin,âli duygu ve hedeflerin gerçekleşeceği bir yıl olması dileğinde bulundu.
Suriye, Irak, Filistin, Arakan, Keşmirve Mısır gibi İslam coğrafyasında kan ve gözyaşının eksik olmadığı bir yılı geride bıraktıklarını belirten Başkan Özgökçe; 2017 yılının İslam âlemi ve tüm insanlık için kan ve gözyaşının olmadığı bir yıl olması temennisinde bulundu. Başkan Özgökçe, mesajında şunları ifade etti; "Geride bıraktığımız 2016 yılı içerisinde tüm dünyada, Türkiye de ve gerekse Van ve Tuşba bağlamında birçok önemli gelişmeler oldu. Ortadoğu’da İslam ülkelerine yapılan zulüm ve işkenceler sonrasında bölgede ciddi huzursuzluklarla karşı karşıya kaldık. Tüm İslam Âleminin umudu olan Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısını hazmedemeyen dış ve iç mihraklar devletimizin ve milletimizin demokrasisine, halkın milli iradesine tabiri caizseİslamÂlemine bir darbe haçlılar ve onların uşakları Türkiye’yi parçalamak ve bölmek ve işgal planı yaptılar. Allah’a Hamd-u Senalar olsun ki başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm halkımız yekvücut olarak bu hunharca saldırıyı bertaraf etmiştir. Bu hain olaylarda,bombalı saldırılarda ve terörle mücadele ederken şehit olan tüm vatandaşlarımıza, asker ve polisimizeAllah’dan rahmet dileriz.

Görevi devraldığımız günden bu güne, neredeyse 3 yıl oldu. Bu zaman diliminde Van’ın ve doğunun yükselen değeri olanTuşba’mızı tarihi, kültürel, ekolojik ve mimari açıdanyaşanır bir şehir ve marka bir kent için büyük bir şevkle tüm Belediye çalışanları ve meclis üyelerimiz ile kanun ve mevzuatlar dahilinde çalıştık. Halkımızın refah ve mutluluğu için çalışmalarımız bundan böyle de aynı şevk, azim, gayret ve heyecanla devam edecektir. 2017 yılının Tuşba için çok önemli bir yıl olacağını ifade etmek istiyorum. Çünkü önümüzdeki yıl içerisinde devem edenpekçok projemizinaçılışını yaparken, birçok projemizin de ilk adımlarını atacağız. Bunlar hem Tuşba hem Van hatta bazıları Doğu Anadolu Bölgesi için ilk olacaktır. Yapımı bize ait olan ve altyapısı tamamen bitmiş tüm mahalle içi yollarımıza asfalt, kilit taşı uyguladık ve çalışmalarımızı hızlandırarak devam ettireceğiz; çünkü yol medeniyettir. Sahil Bandı Projemizin Birinci etabını inşallah Nisan ayında halkımızın hizmetine sunuyoruz, İskele Sahil Rekreasyon 2. Etabı için tüm çalışmalarımız hazırladık. Geleneksel Van Evleri tamamlandı ve Van Evleri seyir terası ve çevre düzenlemesi Mayıs ayına kadar tamamlanacaktır. Van’ın yine ilklerinden olan Van denizi sahilinde Mavi Bayraklı Plajlarımızın da açılış yılı olacaktır. Aile,Gençlik, kadın ve engelli yaşam merkezleri gibi birçokönemli sosyal belediyecilik çalışmamızı da son hızla devam ettirmekteyiz. Van’da başka bir ilk olan Hasta refekatçi misafirhanesinde binlerce insanımıza hizmet sundu. Bu yıl yine Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz ile Hasta yakınları için Refekatçi misafirhanemiz hizmet verecektir.Tuşba Belediyemizin Eğitim, Tarih, Kültür, Sağlık,  Sanat, Spor, Mimari ve diğer tüm alanlardahemşehrilerimizinhayat standardınıileriye taşıyacak çalışmaları yoğunbir şekilde sürmektedir.Aktif kültürel ve sosyal belediyecilik anlamında Van’ın ve doğunun yükselen değeri olan TuşbaBelediyesi,İlçemizin modern ve huzur adası olması için hizmetlerini durmaksızındevam ettirmektedir. Geçlerimiz için yaptığımız çok amaçlı spor sahaları, çim ve nizami futbol sahaları yapımına devam edeceğiz. Parklarımızı her mahallemizde arttırıp, Van’a kazandıracağımız KapalıSemt pazarları yeni yılda hizmete sunulacaktır. Tuşba İlçemiz için devam ettirdiğimiz hizmet aşkı yeni yılda da tüm hızıyla devam edecektir” dedi.

Başkan Özgökçe, "2017 yılınızı tüm ruhu canımızla tebrik eder, yeni yılda aileniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık, barış, kardeşlik, mutluluk ve huzur dolu daha nice yıllar geçirmenizi Rabb-i Rahîm’imden niyaz ederim" ifadelerini kullandı