Özgökçe kaledeki kazı alanını ziyaret etti

Özgökçe kaledeki kazı alanını ziyaret etti
Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde arkeolojik kazı çalışmasını yürüten ekibi ziyaret ederek, çalışmaya dair bilgi aldı.

 Kalesi’nde arkeolojik kazı çalışmalarının yapıldığı yeri ziyaret etti. Urartu tarihine ışık tutacak önemli bir mekanda yapılan kazı çalışmalarını ziyaret eden Eşbaşkan Özgökçe’ye Doç. Dr. Erkan Konyar, Genel Sekreter Engin Akın eşlik etti.

Eşbaşkan Özgökçe, kazının yapıldığı alanda çıkan tarihi eserleri dikkatle inceleyerek, alanı gezdi. Çalışmaya başkanlık eden Doç. Dr. Konyar ise Özgökçe’ye kazıyla ilgili bilgi verdi.

Eşbaşkan Özgökçe, “Çok kıymetli ve değerli bir çalışma yürütüyorsunuz ve bir tarihi gün yüzüne çıkartıyorsunuz. Böyle bir çalışma yaptıkları için Erkan Konyar hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Doç. Dr. Konyar ise, yaptıkları kazı çalışmalarında Urartular ile ilgili önemli bulgular elde ettiklerini belirterek, Eşbaşkan Özgökçe ve heyetine yaptıkları ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Eşbaşkan Özgökçe ve beraberindekiler, ardından kale yolunda bulunan  şehri ile ilgili Doç. Dr. Konyar’dan bilgi aldı.

Eşbaşkan Özgökçe inceleme ve ziyaretin ardından, Konyar ve ekibiyle fotoğraf çekti.