ÖZEL HABER Van'da zabıta neden Ramazan denetimi yapmıyor?

ÖZEL HABER Van'da zabıta neden Ramazan denetimi yapmıyor?
Ramazan Ayı Pazartesi günü tutulacak ilk oruçla başlıyor. Van'ın ilçelerinde Ramazan öncesi zabıta denetimleri dikkat çekerken Van Büyükşehir Belediyesi'nin henüz böyle bir denetim çalışması olmaması dikkat çekiyor. 
Dün Van Büyükşehir Belediyesi tarafından basına gönderilen Van Büyükşehir zabıtasından Ramazan ayı toplantısı başlıklı metinde Ramazan Ayı’nın huzurlu bir şekilde geçmesi için zabıta olarak tüm çalışmalarını tamamlandığı ifade edilerek herhangi bir denetim yapıldığına yada yapılacağına dair bir ifade yer almadı. Gerekli tedbirler alınmıştır şeklinde genel bir cümleyle tedbirlerin alındığı belirtildi. 

Dün Erciş Belediyesi bugün Edremit Belediyesi Ramazan Öncesi özellikle fırın,lokanta ve marketlerde hem gramaj, hem son kullanma tarihi geçmiş ürün hemde hijyen ve temizlik denetimi yaparak vatandaşın sağlığını ramazanda olumsuz etkileyecek durumların önüne geçmeye çalıştı. Edremit Belediyesi zabıtası yaptığı denetimlerde 570 kg tarihi geçmiş ürün tesbit ederek bunları imha etti. 

VATANDAŞ DENETİM İSTİYOR

Konuştuğumuz Vanlı vatandaşlar Büyükşehir olan Van'da onlarca market, pastane ve vatandaşa yiyecek satışı yapan mekanlarda denetimlerin yapılmasını ve vatandaşın sağlığını olumsuz etkileyebilecek sorunların önüne geçilmesini istediklerini söylediler.