(ÖZEL HABER) Hanımlar El Emeği Çarşısı yıkıldı

(ÖZEL HABER) Hanımlar El Emeği Çarşısı yıkıldı
Hanımlar El Çarşısı olarak bilinen ve Beşyol'da Zırhlıoğlu AVM'nin arka kısmında yer alan çarşı yıkıldı.

Van Belediyesi tarafından 2010 yılında mikro krediyle açılan ve son yıllarda amacının dışına çıktığı iddialarıyla sık sık belediye meclis toplantılarında tartışma konusu olan Hanımlar El Emeği Çarşısı diye bilinen çarşı İpekyolu Belediyesi tarafından yıkıldı. 

Yaklaşık olarak 1 haftadır yıkımı süren çarşının bugün duvarlarının yıkımına başlandı ve çarşının yıkılmasıyla bulunduğu bölgedeki görüntü kirliliği de ortadan kalkmış oldu. Çarşının yerinin İpekyolu Belediyesi tarafından park olarak değerlendirileceği öğrenildi. 

Hanımlar El Emeği Çarşısı'nın yanında bulunan Kalecik TOKİ Minibüs Durağı'nın aynı yerde mi kalacağı yoksa başka bir yere mi taşınacağı henüz netlik kazanmadı. 



2010 YILINDA AÇILMIŞTI

Hanımlar El Emeği Çarşısı Van Belediyesi tarafından dar gelirli kadınların kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkan sağlayan teminat ve kefalet gerektirmeden verilen mikro kredi desteğiyle 2010 yılında açıldı. Dar gelirli kadınlara Van Belediyesi´nin yanı sıra İl Özel İdaresi de mikro kredi imkanı sağladı.