Özalp'ta corona virüsü alarmı! Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Özalp'ta corona virüsü alarmı! Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama
Özalp'tan gelen son dakika haberi Van'da endişeye neden oldu. Özalp'ta hastaneye başvuran bir kişide Corona Virüsü belirtileri olduğu ve karantina altına alındığı iddiaları sosyal medya da bir anda yayıldı. İddialar üzerine Van Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı.

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Özalp ‘ta corona virüsüyle ilgili herhangi bir hasta bulunmadığını açıkladı.

Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Özalp Devlet Hastanesi Acil Servisine, hafif gribal enfeksoyunu şikayetiyle bir hastanın başvurduğunu yapılan muayenelerde, corona virüsüne ait bir bulguya rastlanmadığı, hastaya mevsimsel gribal enfeksiyon tedavisi uygulandığını belirtilerek “yapılan muayenelerde coronavirüs ‘ e ait bulgular bulunmasa da tedbir amaçlı olarak hastamızın tahlilleri alınarak Ankara’ya gönderildi tahlil sonuçları elimize ulaşır ulaşmaz sonuçlar hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Bu hastamız dâhil olmak üzere Kentte herhangi bir birim de karantinaya alınmış hastamız bulunmamaktadır. dedi

Bölgede hastalığın kontrolüne yönelik olarak Van İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerekli koruma tedbirleri alınmıştır"  başvuran hastamız gerekli işlemlerden sonra taburcu edilerek evine gönderilmiş, İlçede yaşayan vatandaşlar ise bilgilendirilmiştir. Özalp devlet hastanesi sorunsuz olarak hasta kabulü yapmaktadır.