OSB Başkanı Aslan’dan milletvekili adaylarına çağrı

OSB Başkanı Aslan’dan milletvekili adaylarına çağrı
Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, iş dünyası olarak bütün siyasi partilerin milletvekili adaylarına bir çağrıda bulundu.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Memet Aslan, “Ülkenin en genç ve işsiz nüfusuna sahip ilimizde istihdam artırıcı araçları var mı? Köyden kente ve kentten de metropollere göçü durduracak yerinde üretimle, sosyal, kültürel ve eğitim olarak gençleri tatmin edecek nasıl bir model düşünüyorlar. İlin en büyük üretim ve istihdam potansiyelini oluşturan sanayi ve imalat sanayi sektörünü harekete geçirecek, sanayiye ivme kazandıracak yapısal ve ekonomik araçları olacak mı? Orta ve yüksek teknolojik üretimdeki ve ulusal ve uluslararası rekabetçi bakış açıları ne olacak? Eğitimde ilimizin durumu malum. İlimizdeki eğitim ve öğretimde kaliteyi artıracak, ülke ortalamasına yükseltmek için nasıl bir yol izlenecek. Tam gün eğitim için alt yapı hazırlıklarına nasıl yön verilecek. Eğitimde artık ücretli değil kadrolu eğitmenler için bir çalışmaları olacak mı? İlimiz 3 bin 68 saatlik güneşlenme süresi ile ülkenin en iyi güneş alan yerlerin başında gelir. Bir Organize Güneş İhtisas Bölgesi ve santrali ile ilgili çalışma planınız olacak mı? Van Denizini koruma kanunu ilgili TBMM’de nasıl bir çalışma yürütülmesi düşünülüyor? Bununla beraber Van Denizimizle ilgili bir mastır planınız var mı? Turizmde ilimizi cazibe merkezi haline getirecek, alt yapı ve üst yapı turistlik alanlar oluşturacak bir planlamaları var mı? Gelen turiste çeşitliliği sunacak tek bölgeye veya ülkeye bağlı kalmadan birden fazla bölgede turist çekecek nasıl bir reklam ve tanıtım yürütecekler. İlin ulaşım sorunlarına yönelik bir çalışmaları var mıdır? Özellikle ilin gündemini sürekli meşgul eden çevre yoluna karşı hamleleri ne olacak? Şehri kuzeye ve güneye açacak çevre yolu ile beraber sahil yolu konusundaki düşünceleri nelerdir? 
İlimizin ekonomisi büyük oranda hayvancılık üzerine kurulu. Bu konuda hayvancılık ve özellikle küçükbaş hayvancılıkta ilimizi şaha kaldıracak bir çalışmaları var mıdır? Ülkenin büyük mera ve yaylalarına sahip ilimizde özellikle proje bazlı teşvik sistemine göre bir çalışma var mıdır? 
‘Toplumsal barışın teminatı benim, vekil seçildikten sonra beni destekleyen desteklemeyen her kesimin vekiliyim’ diyebilecekleri argümanları nelerdir? Sölgesel kalkınmışlık farklılıklarını göz önünde bulundurursak, ilimizin milli gelirde aldığı payı artırmak için nasıl bir yol haritası izlenilecektir?” dedi.