Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Van’da 10 tesisin temelini attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Van’da 10 tesisin temelini attı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu bugün Van’da düzenlenen merasimde 10 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 10 tesisin toplam yatırım bedeli 75 milyon lirayı buluyor.

Van Devlet Tiyatrosu Salonu’nda gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu birlik ve kardeşliğe değinerek şunları söyledi:

“Etrafımızda çok düşmanımız var, rabbim bizleri başta FETÖ, PKK, PYD ve DAEŞ olmak üzere bütün terör örgütlerinin şerrinden korusun. Bizler birlik ve kardeşlik içinde yaşayacağız. AK Parti birliğin ve kardeşliğin partisi. Bizde kardeşlik var, vefa var.”

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde Van’da yaşanan depremle alakalı da değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “17 Ağustos depremi yaşandığında o dönemki hükümet 20 gün boyunca haberleşme sağlayamadı. Van depremi olduğunda Cumhurbaşkanımız Van’ı en kısa sürede yeniden inşa edin, huzura kavuşturun diye talimat verdi. Hükümet olarak Van’ı yeniden inşa ederek vatandaşlarımızı huzura kavuşturduk.”

VAN’A 20 YATIRIM MÜJDESİ

Vanlı vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizen Prof. Dr. Eroğlu “Van’a gelirken elimiz boş gelmek doğru olmazdı. Elime bir kutu Afyonkarahisar kaymağı alıp gelecek halim yoktu. Bu yüzden buraya heybemiz dolu geldik. Bugün burada Vanlı hemşerilerime 20 yatırımın müjdesini veriyorum. Taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, maden ocağı rehabilitasyonu, orman köylülerine kredi verilmesi müjdelerin toplam yatırım bedeli 31 milyon lirayı buluyor. Vankıyıda köşede unutulmuş bir ildi. Bu ilimizi hükümetimiz hatırladı” diye konuştu.

VAN’A SON 4 YILDA 825 MİLYON TL’LİK 62 MÜJDE

Van’a daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “25 Ekim 2014 ve 13 Haziran 2016 tarihlerindeki ziyaretimizde Van’a toplam  794 milyon TL’lik 42 müjde vermiştim. Bugün ki 31 milyon lira yatırım bedeline sahip 20 müjde ile son 4 yılda Vanlılara toplam 825 milyon TL’lik 62 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri butonlara basarak 10 tesisin toplu olarak temelini attı.

TEMELİ ATILAN TESİSLER

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesislerin 1 adedi sulama tesisi, 7 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi, 1 adedi de ağaçlandırma ve ormancılık projesinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli 75 milyon lirayı buluyor.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile 500 bin metreküp su depolanacak. 29 mahalle ve 50 bin dekar zirai taşkın zararlarından korunacak. Van Merkez ve ilçeleri ile 12 köyde insanların can ve mal güvenliği sağlanacak. Ormancılık projeleri ile de Van’da ormanlık alanlar artırılacak, toprak muhafaza sağlanacak. Orman köylüleri desteklenecek. Bölgede tesis edilecek Edremit Sazlıkları Sulak Alanı Tabiat Eğitim Merkezi ile tabiat sevgisi ve bilincinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Ayrıca Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Van’da düzenlediği merasimde, 5 aileye gelir getirici tür, 7 aileye Orköy sertifikası ve 4 köye yangın söndürme tankeri verildi.