Onlara bayram tatili yok

Onlara bayram tatili yok
İnsan odaklı sosyal belediyecilik anlayışıyla kent genelinde hizmetlerine devam eden Van Büyükşehir Belediyesi, bayram tatilinde de dur durak bilmiyor. 

İçişleri Bakanığı’nın Kanun Hükmünde Kararnamesi (KHK) sonrası Van Büyükşehir Belediyesi yol yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda 200 milyon TL’nin üzerinde yol yatırımı gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi kenti adeta yeni yollarla yeniden inşa ediyor. Hizmetlerini 13 ilçenin tamamına yayan Van Büyükşehir Belediyesi, sezon kapanmadan yüzde yüzlük performans sergileyerek adeta bir yol devrimi gerçekleştirecek. Yol yapım ekipleri, Muradiye ilçesinde vatandaşın daha iyi bir bayram geçirmesi için 10 günlük bayram tatilinde de çalışıyor. İlçeye bağlı Doğangün, Sarımemet, Köşk, Otlakbaşı, Uluşar ve Akbulak mahalleri yepyeni bir yola kavuşuyor. Yaklaşık 40 kilometre uzunluğunda olacak olan sıcak asfalt kaplamalı yolun yüzde 60’lık bölümü bitirildi. Bitirilme tarihinden yaklaşık bir ay önce teslim edilmesi öngörülen yol van Büyükşehir Belediyesi’ne yaklaşık 9.5 milyona mal olacak. 

Bayram tatiline ve sıcak havalara rağmen çalışan ekiplerin çalışmalarını yerinde izleyen Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar ve Fazıl Tamer, 25 kişilik ekibi özverili çalışmalarından dolayı ziyaret ederek kutladı. 

Mahalleli olarak çok modern ve kullanışlı yollara kavuştuklarını belirten Uluşar Mahallesi Muhtarı Ayhan Kaya, “Önceden yollarımız çok kötüydü her taraf çukur ve çamur içindeydi. Şimdi yollarımıza Büyükşehir belediyemiz tarafından sıcak asfalt dökülüyor. Önceden böyle bir hizmet görmedik. Şimdi belediyemizle kol kola vererek yollarımızın genişletilmesi için bahçe duvarlarımızı da geriye çektik. Yolumuz 10 metre kadar genişledi. Ben büyükşehir belediyemize bu büyük hizmetinden dolayı çok teşekkür ediyorum’ dedi 

Son süreçte Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını beğendiklerini ifade eden Uluşar Mahellesi sakinlerinden Nesim Kaya “Allaha şükürler olsun büyükşehir belediyemiz sayesinde güzel hizmetlere kavuşmaya başladık. Şehir merkezine dökülen sıcak asfalt köyümüze döküldü.  Allah devletimize güç kuvvet versin. Herkes bayram tatilindeyken büyükşehir belediyesi ekipleri tatildede aralıksız çalışıyor. İnşallah bizde bayrama yeni yollumuzla gireceğiz” diye konuştu.

Bu arada bölgede mahallelinin kalkınması içinde ayrıca faaliyetlerini sürdüren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığıda sulama kanallarıyla ilgili projesini tamamladı. 
Sezon başından itibaren yapımına başlanan sulama kanalları tamamlandı. Sulama syuna kavuşan Uluşarlı artık daha kaliteli ürüne sahip olacak.