Öner Yiğit'ten Vanspor hakkında önemli demeçler

Öner Yiğit'ten Vanspor hakkında önemli demeçler
Öner Yiğit'in Van Büyükşehir Belediyespor hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu tarafından bir açıklama yaparak kulübün son durumunu değerlendirdi.

Dışarıdan her şeyin çok güzel göründüğü söyleyen Van Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yiğit, "kulübümüzün içinde bulunduğu mevcut sıkıntılarında farkındaydık. Bizler buna rağmen Van halkının özlem duyduğu Vansporu yeniden var edebilmek amacıyla elimizi taşın altına koymaya karar verdiğini belirtti.

İŞTE HER YÖNÜYLE O AÇIKLAMANIN TAMAMI

"Bu kararımızla işin içine girdikçe büyük sürprizlerle karşı karşıya geldik. Bize en büyük sürpriz, kulübün içinde olduğu 1.764.966 TL lik piyasa ve sporcu alacakları oldu. Bizler atıl bir tesis, kulübün içinde bulunduğu borç batağı, takımın mevcut puanların lig sıralamasına göre kötü olması ve blokeli hesaplarına rağmen bir yerden başlamaya karar verdik.  Önceliğimiz istikrarlı adımlarla ilerleyerek 2015 – 2016 sezonunda takımımızı ligde tutmak oldu. Nitekim futbolcularımızın, taraftarımızın, Basın Emekçilerimizin ve yönetim kurulumuzun vermiş olduğu emek ve desteklerle takımımızı zorda olsa ligde bırakmayı başardık."

"2015 – 2016 Sezonun bitimi ile ilimizin tek profesyonel takımı olan VANSPOR’a yakışan bir tesis oluşturmak istedik. Tadilat yaparak takımımıza modern bir tesis hazırladık. Daha sonra 2016 – 2017 sezonuna eksiksiz başlanması için ön hazırlıklarımızı yaptık.

Van Büyükşehir Belediyesi ile 2016 – 2017 sezonunda kulübümüzün geçen yılki sıkıntıların yaşanmaması adına bir dizi görüşmeler yaptık. Görüşmeler sonunda Kulübümüze daha önceki yıllarda yapılan katkıların, ödemelerin imkanlar dahilinde %50 oranında azaltılacağı yönetimimize bildirildi. Bunun üzerine önceki ödemelerin hedefimize ulaşmak için bize yetmeyeceğini biliyorduk ama böyle bir karar üzerine bizlere projeler üretmek ve görüşmeler almak zorunluluğu doğmuştu. Bu kapsamda bazı ilçe belediyelerimizden (GÜRPINAR, MURADİYE ve SARAY)  katkı sağlandı. Bunların dışında kalan İPEKYOLU, ERCİŞ, ÖZALP, EDREMİT Belediyelerinde alınan meclis kararına rağmen gelen kayyumdan kaynaklı katkı sağlanamadı.

VANSPOR Halkın takımı olması nedeni ile önce ilimizdeki iş adamlarına gidilmesine karar verdik.  Birçok iş adamlarına gidildi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, hiçbir iş adamından olumlu bir cevap alamadık. Görüştüğümüz öncü STK ların VANSPOR’a duyarsız kalması da bizleri ayrıca üzmüştür. İlin mülkü idari amiri olan Vali beyden randevu talebimizde kabul görmemişti. Ancak biran önce sezon hazırlıklarının yapılması gerekiyordu Her şeye rağmen bizler bir yerden başlamak zorundaydık.  Kamp yerini belirleyerek dar olan bütçemize göre mütevazı bir takım kurmaya başladık. Ödemeleri yapmamız gerektiği bir dönemde önce kulübün yıllarca birikmiş olan SGK borcundan dolayı hesaplarımıza bloke konulmuş ve TFF den gelen 240.000 TL alacağımıza el konulmuş olup hesap hareketlerimiz durdurulmuştu.

Kamp döneminde bunları çözmeye çalıştık ve önümüzü görmeye başlamışken 2. Büyük darbe Mevcut Teknik Direktör Belgesi olmayan ancak Van’lı olması münasebeti ile takımın başına getirilen Zeki YILMAZ dan geldi, 2010 dönemlerine ait elinde bulundurmuş olduğu senetleri icraya vermiş ve 60.000 TL lik alacakları için hesaplarımıza bloke bırakılmıştı. Var olan alacağını dönem içerisinde bir kısmını almış fakat geriye kalan 25.000 TL lik alacağı için 120.000 TL hesaplarımıza bloke koymuş ve bu hak etmediği ücreti kulübümüzden tahsil etmiştir.  Ayrıca geçmiş yıllarda Vanspor’da futbol oynamış bazı futbolcular, takımızı icraya vererek hesaplarımızı tekrardan blokeli duruma düşürmüşlerdir.

Buna benzer birçok olumsuzluk ile karşı karşıya kalmamıza rağmen hiç bir şeyden ödün vermeden başarıya ulaşmak için elimizden gelenin fazlasını yaptık. Yapmış olduğumuz araştırmalar bizlere şunu gösteriyor ki birçok 3. Lig ekiplerinin 5 futbolcuya harcadığı transfer ücreti kadar bir bütçeyle takım kurduk. 2016 – 2017 futbol sezonunun ilk yarısını tamamlarken ligi 5. Sırada ve (Play-Of) potasında dar bir bütçeyle bitirmek takdir edersiniz ki büyük bir başarıdır.

Ancak son 6 yılın en büyük başarısını gösteren ekibimiz bazı kesimler tarafından halen tartışmalara konu olmakta haksız ve yersiz eleştirilere maruz kalmaktadır. Büyükşehir belediyesine atanan kayyum sonrası, Büyükşehir belediyesinden gelen kısıtlı olan gelirlerimiz durdurulmuş, altyapı, voleybol ile kadın futbol takımlarımıza verilen araçlar bile verilmemeye başlanmıştır. Verilen bu kararların siyasi kararlar olduğunu düşünmekteyiz. Burası siyasetin var olabileceği bir mecra değil, burası Van halkının tek profesyonel kulübüdür.

Geçmişte Kulübümüzü borç batağına sürükleyen bazı kişilerin Kayyumdan sonra tekrardan, takımın içinde spekülasyon yaratarak kulübümüzü tartışmalı hale getirip, yönetim kurulunu zora sokarak ve şimdi de süreçten nemalanarak tekrar buradan menfaat sağlama amacı güttüklerini çok net olarak görmekteyiz.  Bilinmelidir ki bizler var oldukça bu ve buna benzer kişilere müsamaha gösterilmeyecektir.

2016 – 2017 futbol sezonun devre arasına böylesi sıkıntılar ile girmiş bulunmaktayız. Hedeflerimize ulaşabilmemiz içinde bilindiği gibi eksik görülen mevkilere transfer yapılması gerekmektedir. Ancak bu transferleri gerçekleştirmemiz için bir bütçeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bizler bunun için de takvim ve SMS kampanyası projelerini başlatmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaların startını vereceğiz.  

Sesimize ses olmak için “BİR OLALIM, BİRLİK OLALIM, VANSPOR’UMUZU 2.LİGE TAŞIYALIM” şiarıyla tüm Van halkına sesleniyoruz: “Bu takım sizin, Bu takım bizim, Bu takım hepimizin” gün Vanspora sahip çıkma ve destek olma günüdür." şeklinde belirtti.

KAYNAK: VANDAHABER