Önce İbadet Ettiler Sonra Kan Bağışında Bulundular

Önce İbadet Ettiler Sonra Kan Bağışında Bulundular
Mübarek ramazan ayının müstesna zamanlarından olan ve Kur'an-i tabirle bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesi Van'da çok farklı şekilde ihya edildi.

İl Müftülüğü tarafından Ulu Camide düzenlenen etkinlikte binlerce vatandaş aynı anda ibadet etti ve duada bulundu. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın Kadir gecesi ve bu gecenin nasıl ihya edileceği ile ilgili verdiği vaazın ardından mevlit okundu. Ardından teravih namazı kılındı. Sonrasında bu tarz gecelerde ihya edilen tesbih namazı kılındı. Kılınan namazların ardından binlerce kadın ve erkek Peygamber Efendimizin Sakal-Şerifini ziyaret etti.



“15 Yıldır Her Kadir Gecesi Helva Dağıtıyorlar”

Camiden çıkan vatandaşlara Türk Kızılay’ı Van Bölge Müdürlüğü tarafından açılan çadırında 15 yıldır geleneksel olarak devam ettirilen helva ikramında bulunuldu. Vatandaşlar hem helva almak hem de kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturdu.



“Kan Stoklarında sorun Yok”

Konuya ilişkin İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, geleneksel olarak başlattıkları helva dağıtma geleneğini 15 yıldır devam ettirdiklerini belirterek, "Kızılay Van Şubesi olarak bir kadir gecesinde daha beraberiz bu gecenin ülkemize ve tüm İslam alemine hayır getirmeni temenni ediyoruz. 15 yıldır devam ettirdiğimiz geleneksel helva dağıtımımız bu sene de devam etti. Bunun yanında da Kızılay kan Bölge merkezimiz de isteyen vatandaşlarımızdan kan bağışı almaktadır. Bu inşallah yıllarca devam eder bu noktada halkımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz. Bu sene bağışlarımız çok şükür daha iyi Ramazan ayı boyunca bin 250 ünite kana ulaşmıştık bu akşam da bunun finalini geçekleştiriyoruz. Hem burada hem de yukarı Nurşin Camimizde ekiplerimiz bulunmaktadır. Bölge olduğumuzdan bölge illerine kan vermekteyiz stoklarımızdan çok şükür bir sorun yaşamadık” dedi.



Kan bağışında bulunan vatandaşlar ise bu gecenin hayrından faydalanmak istediklerini belirterek, diğer vatandaşları da kav vermeye davet ettiler.



“Vatandaşlar Çifte Mutluluk Yaşadı”

Mübarek Kadir gecesini ihya etmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar hem Sakal-ı Şerif sürprizi için il müftülüğüne hem de Kızılay Van Bölge Müdürlüğü ekiplerine ikramlarından dlaı teşekkür ettiler.