Öğrencileri ilgilendiren bir haber!

Öğrencileri ilgilendiren bir haber!
Öğrencilikte en büyük şikâyet “ ben bu konuyu anlamadım” veya “ bu konuyu nasıl anlayacağım ” “ yok mu bu konuyu bilen ”
HABER: EROL ÇAKIL

Öğrencilikte en büyük şikâyet “ ben bu konuyu anlamadım” veya “ bu konuyu nasıl anlayacağım ” “ yok mu bu konuyu bilen ”

Evet var!

Bu konuyu anlatacak, bilen ve güzel bir dille de analiz edebilecek ayrıca anlayana kadar size konuyu özetleyecek bir yer var.

MARİFET ÖZEL ÖĞRETİM KURSU

Hep özel ders diyoruz da peki nedir bu özel ders?


Özel ders daha çok öğrencinin eksikliklerinin kapatıldığı, zorlandığı yerlerin rahat anlayabileceği kişiye özgü birebir anlatılan ders türüne özel ders denir.

Son zamanlarda sınıflardaki öğrenci sayısının artması, öğretmenin her öğrenciyle ayrı ilgilenme zorluğu ön plana çıktığını herkesçe bilinmekte. Öğrencilerin konuyu anlama kabiliyeti iyi olsa da kalabalık sınıflarda ne kadar başarılı olunur o da soru işaret olarak kafamızda yer ediniyor.

Anlamadığı yerleri belirleme hususunda zorluk çektiği gibi öğrencinin istediği nitelikte cevap almasına da uygun olmayabilir.

İşte tam bu anda ÖZEL DERS devreye giriyor. Özel ders bu açıdan öğrencinin sorularına en rahat cevap bulabileceği yerdir. Öğrencinin başarılı olmasının en gerekli etkenlerden biri de öğrenci-öğretmen iletişimidir. Öğretmeninin öğrenci ile kuracağı sevgi-saygı ve arkadaşlık köprüsü öğrencinin dersi sevmesi ve daha çok çalışmasını sağlayan en önemli yöntemlerden biridir. Tabi bu normal kalabalık sınıflarda olmaz. Özel dersin en yararlı olduğu yönlerden biri de zaman kısıtlamasının olmaması.

Özel ders her yerde herkesten alınmaz. Özel derste uzman olan yıllardır eğitimin içinde bire bir öğrencilerle ilgilenmek için yeni metotlar üreten MARİFET ÖZEL ÖĞRETİM KURSU bu ayrıcalığı ile öne çıkarak farklılığını öne sürüyor.

Özel derste, kendi alanında uzman öğretmen kadrolarıyla öğrenciye özgün program yapılarak icra edilen, öğrenme metotlarından birisidir. Her öğrenci kendine özgün kişiliğe, algılama kapasitesine, öğrenme tekniğine sahiptir. Eğilimleri, birikimi, derse yönelik arzusu ve ilgisi onu, diğer öğrencilerden ayıran bireyselliğini meydana getirerek kendisine özgü bir eğitim alanı oluşturur.

MARİFET ÖZEL ÖĞRETİM KURSU, birebir eğitim tekniği bünyesinde, koçluk sistemi ile her bir öğrencinin özelliklerini, isteklerini ve koşullarını dikkate alarak, ihtiyaçlara cevap vermeye çalışmaktadır.

Öğrenmeye dayalı yöntemlerin kullanıldığı özel ders sistemi ile; öğrenciye sistemli ders çalışma alışkanlığı kazandırılarak, öğrencinin başarısının öğretmeni tarafından sürekli takip edilerek, geçici değil verimli ve kalıcı öğrenme amaçlanarak, öğrencinin sorularını birebir sorma ve sağlıklı cevap alma imkanı ile özgüvenini kuvvetlendirerek, müfredat dışı ve gereksiz konularla öğrencinin zihni  doldurulmadan, ders saatleri boyunca öğrencinin konsantrasyonunun tam olarak derse yönelmesi sağlanır ve böylece eğitimde en yüksek verim amaçlanır.

Özel ders için MARİFET ÖZEL ÖĞRETİM KURSU'nu seçin

KAYNAK: VANDAHABER.COM