Öğrenciler Van kedisini sevdi

Öğrenciler Van kedisini sevdi
Van'da düzenlenen bir etkinlik kapsamında öğrenciler, kedi evini ziyaret ederek Van kedileriyle zaman geçirdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğrenci Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte yaklaşık 400 öğrenci, Van kedilerinin bulunduğu kedi evini gezdi.



Van kedileriyle zaman geçiren öğrenciler, fotoğraf çektirdi.

YYÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Fatih Oğhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikte köylerde yaşayan öğrencileri bir araya getirdiklerini söyledi. Öğrencilerin kültürel ve sosyal yönlerinin gelişimine katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Oğhan, şöyle konuştu:



"Etkinlikte öğrencilerimize, öğretmenleri de eşlik etti. Bu öğrenciler, köylerde yaşadıkları için daha önce hiç Van kedisini görme fırsatı bulamamışlar. Onların Van kedisini görmelerini sağlayarak bu güzel duyguyu yaşamalarını istedik."



Öğretmenlerden Atıf Bilgin ise, sosyal aktivitelerle öğrencilerin kaynaşmasını amaçladıklarını, öğrencilerin barınak ziyaretinden memnun ayrıldıklarını dile getirdi.Öğrencilerden Sedat Kaya da, ilk kez gördüğü Van kedisini çok sevdiğini ve etkinlikte çok güzel zaman geçirdiğini belirtti.



Bahar Övmez isimli öğrenci, etkinlik sayesinde güzel bir gün geçirdiklerini ve ilk kez gördüğü Van kedilerini çok sevdiğini ifade etti.